У волинському лісі – новий екомаршрут. ФОТО

У волинському лісі – новий екомаршрут. ФОТО
Розробили його лісівники ДП «Ківерцівське ЛГ». Лісовий маршрут – поряд із рекреаційним пунктом «Пролісок».

Про це інформує пресслужба ВОУЛМГ.

Екологічний чи лісовий маршрут, екологічна стежка – у народі прижилися різні назви – це, просто кажучи, пішохідна або велосипедна доріжка у лісі. Вона промаркована, обладнана спеціальними інформаційними стендами, де можна почерпнути інформацію про місце.

Інформаційні стенди, встановлені на певній відстані, біля найцікавіших об’єктів, що дозволяє швидко отримати інформацію та спрямувати рух відвідувачів за вказаним маршрутом. Також є достатньо лавочок та смітників.

Як зазначив директор ДП «Ківерцівське ЛГ» Анатолій Ярмолюк, екологічні стежки є однією із форм виховання екологічного мислення та світосприйняття. У відвідувачів поглиблюються та поширюються знання про навколишню природу, рослинний та тваринний світи, геологічну будову місцевості. Вдосконалюється розуміння закономірностей біологічних та інших природних процесів. Така стежка спеціалізована і підходить для освітніх цілей.

Ківерцівській екостежці надали офіційний старт в рамках акції «Створюємо ліси разом», що відбувається на виконання програми Президента “Зелена країна”.

Розташування: траса Луцьк – Маневичі, за кілометр від м. Ківерці. Перед рекреаційним пунктом «Пролісок». Поряд є чимала парковка – все для вашого комфорту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.