Таблетки від ковіду: Британія перша у світі схвалила ліки від Covid-19

Таблетки від ковіду: Британія перша у світі схвалила ліки від Covid-19
Молнупіравір - експериментальний противірусний препарат, розроблений для лікування грипу. Клінічні випробування довели, що він приблизно вдвічі знижує ризик госпіталізації та смерті внаслідок коронавірусу.

Британський регулятор з питань лікарських засобів схвалив застосування перших пігулок для лікування COVID-19 «Молнупіравір» компанії Merck. Про це повідомляє ВВСУкраїна.

«Сьогодні історичний день для нашої країни, оскільки Велика Британія стала першою країною у світі, яка схвалила противірусний препарат від COVID-19, який можна приймати вдома», - заявив міністр охорони здоров’я Великої Британії Саджид Джавід.

За його словами, лікування «змінить правила гри» для пацієнтів з ослабленою імунною системою.

Як зазначається, таблетки даватимуть двічі на день пацієнтам, у яких нещодавно діагностували хворобу.

У жовтні Merck звернулася до Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) США та Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) із запитом на дозвіл масового виробництва пігулок для лікування COVID-19. Також компанія подала заявку на реєстрацію препарату до Департаменту охорони здоров’я Канади.

«Молнупіравір» спочатку розроблявся фармацевтичною компанією Drug Innovation Ventures (DRIVE) при Університеті Еморі як препарат для лікування грипу. Згодом технологію викупила інша американська фармкомпанія Ridgeback Biotherapeutics, яка підключила до розробки препарату Merck.

Розробник заявляє, що за даними випробувань, препарат удвічі знижує ймовірність госпіталізації або смерті при COVID-19.

Компанія готова до кінця 2021 року виготовити 10 мільйонів курсів лікування (40 пігулок для курсу, що розрахований на 5 днів), а потім ще наростити масштаби виробництва.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Таблетки від ковіду: Британія перша у світі схвалила ліки від Covid-19
04 листопад, 2021, 22:23