Як відсторонятимуть невакцинованих освітян і службовців з 8 листопада

Як відсторонятимуть невакцинованих освітян і службовців з 8 листопада
Роботодавці до 8 листопада мають попередити працівників, які згідно наказу МОЗ підлягають обов'язковій профілактичній вакцинації і відмовляються вакцинуватися від COVID-19, про відсторонення від роботи.

Про це на пресконференції в Укрінформі сказав в.о. Голови Державної служби України з питань праці Ігор Дегнера.

"Стаття 46 кодексу законів про працю говорить, що роботодавець може і зобов'язаний відсторонити працівника, який ухиляється чи відмовляється від профілактичного щеплення. З точки зору самого процесу відсторонення від роботи необхідно зафіксувати факт відмови працівника від проходження щеплення або фактично ухилення. Такий обов'язок підкріплений і суттєвим рівнем відповідальності. Кодекс про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність у розмірі від 34 тис. грн до 170 тис. грн за порушення норм та положень, в том числі і тих, які передбачені законом про захист населення від інфекційних хвороб. Тому роботодавцію необхідно завчасно, до 8 листопада, попередити працівника про ті наслідки, які можуть бути, якщо працівник ухиляється і не інформує роботодавця про те, що він пройшов хоча б перший етап щеплення, якщо передбачається щеплення у два етапи", - розповів Дегнера.

Також за його словами, роботодавець має надати працівнику всю інформацію та за необхідності сприяти у проходженні такого щеплення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ст.46 КЗОТ "Відсторонення працівників від роботи власником або уповноваженим ним органом допускається у разі: появи на роботі в нетверезому стані, у стані наркотичного або токсичного сп'яніння; відмови або ухилення від обов'язкових медичних оглядів, навчання, інструктажу і перевірки знань з охорони праці та протипожежної охорони; в інших випадках, передбачених законодавством."..Про щеплення в ст. 46 кзот немає нагадування.
Відповісти
Брехлива стаття продажних пропагандистів, які підтримують злочин влади проти свого народу. Будь-яке відсторонення від роботи, позбавлення зарплати працівників на підставі НЕЗАКОННОГО наказу, який суперечить Конституції, КЗпП, а також міжнародній резолюції ПАРЄ, Є КРИМІНАЛЬНИМ ЗЛОЧИНОМ.
Відповісти
Ви перед тим як писати,почитайте закони....і Конституцію обов'язково!!!
Жовта преса
Відповісти
Останні новини
Як відсторонятимуть невакцинованих освітян і службовців з 8 листопада
05 листопад, 2021, 08:12