Клімчук просив гроші в Азарова

Клімчук просив гроші в Азарова
Щоб запобігти підтопленню території Волині у весняний період, на розчищення русел річок Прип’ять, Стир, Стохід потрібне фінансування.

Це питання піднімали 16 лютого під час робочої зустрічі голови Волинської ОДА Бориса Клімчука з Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим у Києві, повідомили у прес-службі ОДА.

Борис Клімчук просив підтримки в уряду у фінансуванні цих заходів.

Крім того, обговорювались програми розвитку особистих селянських господарств.

Голова облдержадміністрації ініціював перед Кабміном передачу частини коштів Державного бюджету, спрямованих на підтримку сільськогосподарського виробництва, в обласний бюджет.

Таке рішення, аргументує Клімчук, дозволить враховувати особливості кліматичних зон регіонів України та спрямовувати державні інвестиції у пріоритетні для сільськогосподарського виробництва різних областей напрямки.

Про очікувані ефекти децентралізації державних коштів з програм підтримки АПК волинський губернатор має намір доповідати перед Президентом України на засіданні Ради Регіонів України, що планується на 21 лютого цього року.

Також у Кабінеті Міністрів України погоджено пооб’єктний розподіл субвенції Державного бюджету розміром у 18,103 мільйона гривень, що фінансуватиметься через Фонд регіонального розвитку.

У переліку – добудова школи зі спортивним залом у Смідині, капітальний ремонт обласної інфекційної лікарні, будівництво поліклініки у смт Шацьк.

Голова Волинської облдержадміністрації також зустрічався із заступником Глави Адміністрації Президента України, керівником головного управління з питань регіональної та кадрової політики Станіславом Скубашевським, з яким обговорив окремі кадрові питання, із заступниками Міністра фінансів України, де розроблялись порядки використання та плани фінансування місцевих програм, на які держава у 2012 році виділяє Волинській області субвенції.

У ході зустрічі з головою Служби автомобільних доріг України Володимиром Демішканом узгоджено робочі моменти будівництва доріг у Шацькому районі (державна інвестиція складає 32 мільйони гривень) та детально сплановано роботи з виконання пунктів доручення Президента України від 25 січня 2012 року щодо реконструкції автомобільних доріг Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне та М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече.

До слова, Служба автомобільних доріг України за підсумками 2011 року визначила Волинську область другою серед інших регіонів за фактичними обсягами виконаних дорожніх робіт.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Клімчук просив гроші в Азарова
16 лютий, 2012, 18:17