Волинянка стала найкращою легкоатлеткою жовтня в Україні

Волинянка стала найкращою легкоатлеткою жовтня в Україні
Спортсменку з Волині Надію Боровську визнали найкращою легкоатлеткою жовтня. Волинянка вже 20 років займається спортивною ходьбою.

Про це розповів Суспільному тренер легкоатлетки Микола Калитка.

З його слів, подібне звання присвоюється спортсменам щомісяця.

Надія Боровська встановила рекорд України на чемпіонаті зі спортивної ходьби, здолала дистанцію 35 км за 2 год. 51 хв 59 с і здобула срібну нагороду. "Надія змагалася у цій дистанції вперше. Її випередила легкоатлетка з Польщі всього на 1 хв 5 с", – розповів тренер.

Як розповів Микола Калитка, легкоатлетка відібралася на командний чемпіонат світу, який відбудеться у березні 2022 року в Омані. Нині спортсменка у Луцьку і готується до змагань.

До цього Надія Боровська була учасницею трьох Олімпійських Ігор.

"Надія виступала у Пекіні, у Лондоні та Ріо-де-Жанейро. Вона також виконала норматив на Олімпіаду-2020, але основний відбір пропустила через позитивний тест на COVID-2019", – розповів Микола Калитка.

Зі слів тренера, найкращих спортсменів місяця обирали шляхом голосування вболівальники, експерти Федерації легкої атлетики України та представники медіа. Голоси кожної з категорій враховувалися як третина від усіх голосів. Найкращим легкоатлетом жовтня став Назар Коваленко (Київська область).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.