Колишній керівник волинської шахти та його спільник незаконно продали вугілля на 1,8 мільйона

Колишній керівник волинської шахти та його спільник незаконно продали вугілля на 1,8 мільйона
Поліція Волині повідомила про підозру експосадовцям шахти за розкрадання вугілля на 1,8 млн грн. Серед підозрюваних – колишні працівники: керівник однієї з шахт в м. Нововолинськ, головний інженер та начальник технічного комплексу.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

Викрили злочинну «схему» розкрадання вугілля оперативники управління стратегічних розслідувань в Волинській області спільно зі слідчими обласної поліції. За даними слідства, організував «схему» з незаконного збуту вугілля на той час керівник однієї з шахт. Його спільниками в оборудках були головний інженер та начальник технічного комплексу шахти. Товар продавали та відвантажували, вказуючи у бухгалтерській документації неправдиві відомості щодо обсягів збутого кам’яного вугілля.

Так, у товарно-транспортних накладних замість фактичних 30-35 тонн відвантаженого вугілля вказували лише 10. Крім того, занижували показники зольності, що впливало на ціну такого товару. Вантажівки з вугіллям виїжджали з території шахти без проходження процедури контрольного зважування і вивозили додаткові 20-25 тонн вугілля, яке жодним чином не відображалося в господарській документації.

Упродовж січня-липня 2020 року за такою «схемою» посадовці незаконно продали понад 12 тисяч тонн кам’яного вугілля на суму 1,8 млн грн.

На підставі отриманих доказів колишнім керівнику однієї з шахт в м. Нововолинськ, головному інженеру та начальнику технічного комплексу поліцейські повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває. Його процесуальне керівництво здійснює Волинська обласна прокуратура.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Які ви тупі, заниження зольності навпаки збільшує ціну вугілля. Хоч трішки думайте що пишете журналюжки
Відповісти
Шахтарям не виплачують зарплату ,а начальство краде і хто його знає чи понесуть покарання ,з нашими корупційними прокурорами і судами .Країна злодіїв ,що тут можна ще сказати .
Відповісти
Останні новини
Колишній керівник волинської шахти та його спільник незаконно продали вугілля на 1,8 мільйона
08 листопад, 2021, 17:10