Де у Луцьку можна не показувати COVID-сертифікати та ПЛР-тести. ВІДЕО

Де у Луцьку можна не показувати COVID-сертифікати та ПЛР-тести. ВІДЕО
Жителям Луцької громади, які опинилися від сьогодні у «червоній» зоні карантину, зробили деякі поступки.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Всупереч деяким вимогам Кабміну, у Луцькій громаді визначили заклади, де показувати ковід-сертифікати, негативні тести ПЛР чи довідки про одужання не потрібно.

Як розповів директор департаменту економічної політики Луцької міськради Борис Смаль, посилаючись на рішення місцевої комісії ТЕБ НС, всі заклади на території громади розділили на дві групи.

До першої віднесли ті, де для отримання товару чи послуги не треба знімати маску: магазини, ринки, ТРЦ, аптеки тощо. Там достатньо бути у засобі захисту та зберігати дистанцію.

До другої групи віднесли заклади, де для отримання товару чи послуги маску необхідно зняти: це, наприклад, кафе та ресторани, перукарні чи салони краси. Там потрібно показати зелений сертифікат, негативний результат ПЛР-тесту чи довідку про одужання.

«Повідомляти покупців повинен персонал того закладу, куди йде покупець... В разі, якщо покупець не реагує, не хоче, не дуже адекватний попався, працівники закладу повинні повідомити поліцію і зареєструвати своє звернення», – зазначив посадовець.

Щодо дій поліції, то, зазначив Борис Смаль, вона має право або у відповідь на таке звернення, або вибірково перевіряти покупців на дотримання вимог.

Водночас весь персонал закладів, додав посадовець, має бути повністю вакцинований або мати ПЛР-тест чи довідку про одужання.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У Луцьку? В нас вже закон різний на кожній вулиці? Чи все-таки будемо дотримуватись законів України?
Відповісти
Ляшко сам заявив, що носіння маски обов"язкове тільки для хворих на ГРВІ людей. Кому вже вірити? Вони щодня кажуть інше, клоуни.
Відповісти
А от цікаво,чому в м.Луцьк,Рівне дозволяють їздити всім бажаючим,маючи лише захисну маску.А от жителям сіл обов'язково треба бути вакцинованим чи мати PRL-тест.Невже можна порівнювати кількість пасажирів ,що їдуть по місту і тих,хто по області.Скільки людей скористається міською маршруткою лише за один рейс і так само пасажирів по селах.Знову ділять людей .А жителям сіл,як доїхати до лікарні щоб зробити той же тест,не маючи власного транспорту.Наймати приватника?Я вакцинований ,але вважаю це несправедливо,щоб так робити.
Відповісти
Останні новини
Де у Луцьку можна не показувати COVID-сертифікати та ПЛР-тести. ВІДЕО
09 листопад, 2021, 02:16