Атака США на Сирію розпочнеться найпізніше 1 вересня, – ЗМІ

Атака США на Сирію розпочнеться найпізніше 1 вересня, – ЗМІ
Американська атака на Сирію може початися протягом найближчих годин, найпізніше, завтра, 1 вересня.

Про це повідомляє кувейтська газета "Аль-Кабас", пише Newsru.ua.

За інформацією видання, атака на ключові військові об'єкти в Сирії буде проведена не тільки з військових кораблів, але і з американських військових баз в Туреччині і на Кіпрі, зазначає Росбалт.

Інша кувейтська газета "А-Раї" повідомила, що війська Башара Асада отримали наказ у разі американської атаки використовувати всі види зброї, у тому числі хімічну.

При цьому обидві газети посилаються на "неназвані дипломатичні джерела в ряді країн Перської затоки". З інших джерел підтвердження цієї інформації не надходило.

Нагадаємо, раніше держсекретар Джон Керрі виступив у Вашингтоні з офіційною заявою. Він підкреслив, що у разі проведення військової операції терміни її закінчення не будуть відкриті.

Керрі також зазначив, що США не беруть на себе відповідальність за громадянську війну в Сирії.

Крім того, США оприлюднили доповідь розвідки, що уточнює кількість жертв хімічної атаки 21 серпня біля столиці Сирії Дамаска. Згідно з цими даними, які наводить агентство Reuters, в результаті хімічної атаки загинули 1429 мирних жителів, в тому числі - 426 дітей.

У військовій операції в Сирії відмовилися брати участь і інші європейські держави. Так, 30 серпня проти військового втручання висловився уряд Німеччини . Напередодні британський парламент проголосував проти відповідної пропозиції уряду, незважаючи на те, що прем'єр-міністр Девід Кемерон активно виступав за нанесення ударів по Сирії.

Міністри закордонних справ країн Ліги арабських держав (ЛАД) завтра, 1 вересня, проведуть зустріч, присвячену ситуації в Сирії, повідомив у суботу заступник генсека організації Ахмад бен Хеллі, передає "Інтерфакс".

Спочатку нараду було заплановано на вівторок, проте її перенесли "через швидкий розвиток ситуації в Сирії та у відповідь на запит деяких арабських країн", сказав журналістам Бен Хеллі.

Раніше на цьому тижні ЛАД закликала притягнути винних у застосуванні хімічної зброї в Сирії до міжнародного суду. У ЛАД заявили, що Рада Безпеки ООН повинна зробити кроки у відповідь на застосування хімзброї в Сирії.

Представники організації також зазначили, що уряд Сирії несе відповідальність за застосування хімзброї, жертвами якого стали сотні людей .

Нагадаємо, 27 березня Ліга арабських держав (ЛАД) офіційно оголосила про право країн-членів панарабскої організації надавати військову допомогу сирійській опозиції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: війна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За_іпали ці грьобані америкоси. Завжди лізуть туда куди не треба.
Відповісти
Останні новини
Атака США на Сирію розпочнеться найпізніше 1 вересня, – ЗМІ
31 серпень, 2013, 18:45