Волинська лікарка розповіла, як харчуватися правильно. ВІДЕО

Волинська лікарка розповіла, як харчуватися правильно. ВІДЕО
Не переїдати, обов’язково снідати та робити кількагодинні перерви між прийомами їжі. Таких правил харчування рекомендує дотримуватися завідувачка гастроентерологічного відділення Волинської обласної лікарні Наталія Ващиліна.

Про це йшлося у програмі «Телемедицина» на 12 каналі 8 листопада.

«Переїдання шкодить абсолютно всім. По-перше, це навантаження на системи й органи, по-друге, це погіршує якість життя. Наприклад, якщо ви наїлися на ніч, то будете погано спати, а наступного дня будете невиспані», – каже лікарка.

За її словами, їсти треба помірно і нечасто – хоча би 3 рази в день.

«Обов’язково має бути сніданок. Дуже багато людей не снідає в силу певних причин: одні не люблять, інші спішать. Але не дурний же придумав, що «сніданок з’їж сам». Те, що ми з’їли на сніданок і скільки б ми його не з’їли, до обіду повністю в організмі утилізується і не відкладеться ні в який жир. Це все енергія. Те, що ви з’їли на сніданок, – ваш енергетичний запас, і ви активні протягом дня», – запевняє гастроентерологиня.

«Обідом – поділися з другом. Тут уже частина починає відкладатися. А вечеря на 100 відсотків іде на відкладання жиру. Ці правила треба якоюсь мірою виконувати. Але якщо не зовсім виходить і робота дозволяє їсти тільки у вечірній час, коли приходимо додому, то треба старатися, щоб та вечеря все-таки була легкою», – радить Наталія Ващиліна.

Перекуси протягом дня теж мають бути раціональними. Між ними має минати певний час.

«Людина не повинна весь час жувати – це дуже некорисно. Проміжок між прийомами їжі має становити декілька годин. Наш шлунково-кишковий тракт теж має відпочивати. Останній прийом їжі має бути за 3 години до сну (звичайно, якщо ви не лягаєте о 1-2 годині ночі). Якщо ви лягаєте о 10-й годині спати, то останній прийом їжі має бути о 7-8-й годині. Між останній і першим прийомом їжі має пройти 10-12 годин. Тоді організм відпочиває, і шлунково-кишковий тракт буде працювати нормально», – стверджує лікарка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинська лікарка розповіла, як харчуватися правильно. ВІДЕО
10 листопад, 2021, 18:12