На реконструкцію Волинської обласної дитячої лікарні потрібно понад 800 млн гривень

На реконструкцію Волинської обласної дитячої лікарні потрібно понад 800 млн гривень
Дитяча лікарня обласного медоб’єднання захисту материнства і дитинства вже давно потребує ремонту та реконструкції: через старі вікна заклад втрачає багато тепла, ліфти – на ремонті, а дитячого інфекційного відділення взагалі немає. Заклад сподіваються відремонтувати в рамках проекту «Велике будівництво».

Про це пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Як повідомила під час бюджетних слухань у обласній раді очільниця обласного медичного об’єднання материнства і дитинства, депутатка облради Ірина Горавська, проектно-кошторисна документація на повну реконструкцію дитячої лікарні уже на завершальній стадії. Виготовлення ПКД зайняло практично рік.

«Основні креслення реконструкції закладу є, на це цього року передбачили чотири мільйони гривень. Ще 5,6 мільйона на наступний рік треба на оплату другої частини», – зазначила вона.

Розпочинати роботи планують з добудови операційного корпусу з реанімацією із січня, каже Ірина Горавська, можуть оголошувати тендер. Загальний бюджет робіт – понад 800 мільйонів гривень. Заплановано також добудова нового корпусу, обладнання смарт квартири для персоналу та родичів, паркінг, вертолітний майданчик. Загалом в проекті передбачено 5 черг, кінцевий термін усіх робіт – до кінця 2023 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.