Чому на луцьких ринках досі торгують сурогатним спиртним. ВІДЕО

Чому на луцьких ринках досі торгують сурогатним спиртним. ВІДЕО
Ще дві точки продажу сурогату на Центральному ринку днями накрили Луцькі муніципали. Небезпечну оковиту звідти вилучають вже не вперше, правоохоронці переконані: через місяць-два наливайки повернуться й надалі труїтимуть людей.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

На прилавках – продовольчі товари, під ними – сурогатний алкоголь. У цьому контейнері на “Центральному” ринку мунвартівці вчергове знайшли та вилучили вбивчий спирт – більше 50 літрів приховували у цій наливайці. Ще 27 літрів, а також майже три сотні пачок цигарок – через кілька контейнерів.

На місце приїздять правоохоронці, складають протокол, який скеровують до суду. Але наливайки згодом повертаються – у ті ж точки. Причина – не замалі штрафи, переконані у мунварті. Їх віднедавна підняли до 13 тисяч 600 гривень, а за повторне порушення – взагалі понад 20 тисяч. Однак власники чи продавці сурогату не бояться відповідальності через те, що сплачувати стягнення іноді й не доводиться.

“Якщо би ці штрафи, передбачені законом, накладалися, то, ми рахуємо, що такого не було б. Все-таки штрафи немаленькі. Але оскільки їм вдається уникнути відповідальності, то вони продовжують продавати сурогат”, – пояснює Начальниця відділу протидії стихійній торгівлі департаменту муніципальної варти Луцькради.

Часто суд затягує розгляд справи, а потім просто закриває її, адже термін адмінвідповідальності завершився.

Впродовж останнього часу від містян надходить все більше скарг про діяльність точок, де торгують сурогатом, кажуть у Луцькраді. Проблема наливайок зосереджена на території “Північного” ринку та “Лучеська”. Тож луцький міський голова Ігор Поліщук вирішив боротися із сурогатом через власників ринків, аби ті не здавали контейнерів в оренду наливайкам.

Якщо ж і власникам, і наливайкам байдуже на те, що вони труять людей, – медики просять замислитися поціновувачів сурогату. Наслідки його вживання можуть бути непоправними.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це Павлісюка точка
Відповісти
Це Шнапса точка
Відповісти
Е попит, буде й пропозиция
Відповісти
Торгують тому ,що платять дань мусорні і ті їх кришують ,так було раніше так є зараз ,назву змінили ,а мусор залишився мусором .
Відповісти
в кабінетах залишились ті ж самі пристосуванці що й при янику, то чому щось повинно змінюватись?
Відповісти
Потому-что любит Украина побухать, а скоро НГ на носу, этого добра будет навалом
Відповісти