Луцьк матиме американське місто-побратим

Луцьк матиме американське місто-побратим
У США відбулася робоча зустріч депутата Луцької міської ради Романа Кравчука із почесним консулом України з консульським округом, який охоплює штати Вашингтон і Орегон, Валерієм Голобородьком.

Про це в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів Роман Кравчук.

Депутат зазначив, що раніше він обговорював питання міжнародного партнерства між містами для того, щоб залучати інвестиції й мати гарний обмін досвідом з Луцьким міським головою Ігорем Поліщуком.

«І ми зупинилися на США, тому що там є багато цікавих моментів, які можемо взяти й для себе. Перебуваючи у Штатах, я провів робочу зустріч з почесним консулом України з консульським округом, який охоплює штати Вашингтон і Орегон, Валерієм Голобородьком», – пояснив обранець громади.

Він зауважив, що Валерій Голобородько – надзвичайно цікава та активна людина, яка має комунікацію з владою згаданих штатів. Він працює з емігрантами, чимало з яких виїхали до штату Вашингтон саме із Західної України. Серед них багато лучан.

«Під час робочої зустрічі з почесним консулом ми домовилися про певний алгоритм дій, у межах якого він пообіцяв допомогти нам знайти місто-партнера у США. Я поки не хотів би оприлюднювати назву цього міста, оскільки все ще в процесі й тривають перемовини. Ми аналізуємо, у якому населеному пункті штату найбільше лучан, і будемо намагатися укласти з тим містом меморандум про співпрацю, який відкриє перед Луцьком певні можливості», – наголосив Роман Кравчук.

З його слів, якщо все буде гаразд, то меморандум підпишуть уже в лютому 2022 року.

Депутат зазначив, що передусім меморандум – це можливість обмінятися досвідом управління містом, культурного та освітнього процесу, роботи поліції та охорони здоров’я. По-друге, відбудеться залучення інвестицій в місто, а це допоможе розвивати бізнес у Луцьку.

«Матимемо нагоду привозити до Луцька фахівців зі США. Наприклад, поліцейський приїде до відділку поліції, медик – у лікарню або відділ охорони здоров’я, освітяни розвиватимуться в напрямку сфери освіти. І, звичайно, наш мер триматиме комунікацію з мером міста-побратима», – каже співрозмовник.

Він додав, що найближчим часом розпочнуть підготовку делегації з Луцька до США.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.