На Волині у 20% об’єктів знайшли порушення карантинних вимог: скількох оштрафували

На Волині у 20% об’єктів знайшли порушення карантинних вимог: скількох оштрафували
Під час перевірок на дотримання карантинних вимог «червоної» зони на Волині у 20% об’єктів виявили порушення. 113 осіб оштрафували.

Про це сьогодні, 15 листопада, під час онлайн-брифінгу Волинської ОДА повідомив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Назар Орел.

Нагадаємо, 8 листопада Волинська область увійшла до «червоної» зони рівня епідбезпеки. Вона передбачає ряд обмежень.

Працівники Головного управління Держпродспоживслужби на Волині активно проводять перевірки на дотримання карантинних вимог у суб’єктах господарювання області.

«Працівники Держспоживслужби щоденно контролюють дотримання вимог карантину. Навіть у вихідні дні. Моніторингові перевірки проводять як самі працівниками, так і у складі рейдових груп поліції та представників громад», - зазначив Назар Орел.

Так, за цей час спеціалісти Головного управління Держспоживслужби провели 1 123 моніторингових перевірок у закладах громадського харчування, ринках, закладах загальної середньої та дошкільної освіти, салонах краси, торгово-розважальних центрах тощо. В середньому щодня відбувається 160 перевірок.

За словами Назара Орла, недотримання карантинних виявили у 20% перевірених об’єктів. Йдеться про порушення режиму дезінфекції, недотримання правил використання захисних масок працівниками та відвідувачами, недотримання принципу соціальної дистанції, перевищення кількості відвідувачів, непроведення температурного скринінгу працівникам перед початком роботи, не організоване місце для обробки рук антисептиком та централізований збір використаних індивідуальних засобів захисту. Також при вході були відсутні інформаційні матеріали про поширення COVID-19.

Назар Орел каже, що з порушниками проводять роз’яснювальні роботи. За минулий тиждень під час моніторингів оштрафували 113 осіб.

«Ми думаємо, що кількість порушень буде зменшуватись. Спостерігаємо позитивну динаміку, адже загалом суб’єкти господарювання свідомо дотримуються чинних вимог. Можу сказати, що дотримання епідемічних вимог допоможе зменшити кількість хворих», - зауважив Назар Орел.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.