На Миколаївщині лиман залило олією. ФОТО

На Миколаївщині лиман залило олією. ФОТО
В акваторії Дніпро-Бузького лиману біля міста Миколаєва стався прорив трубопроводу під час завантаження на судно соняшникової олії.

Працівники екоінспекції відібрали проби води, щоб визначити концентрацію її забруднення. Про це повідомляє ТСН, посилаючись на пресслужбу Державної екологічної інспекції.

У лабораторії проводять експертизу відібраних фахівцями проб води для виявлення вмісту та концентрацій забруднюючих речовин. Очікується інформація від Адміністрації морських портів України про масштаб забруднення акваторії лиману та власника судна.

"В результаті дослідження проб води і даних про площу розливу буде розраховуватися збиток, який інспекція пред'явить забруднювачу", - повідомили в Держекоінспекції.

В адміністрації Миколаївського морського порту уточнили, що аварійний розлив соняшникової олії трапився 14 листопада під час вантажних робіт приватним портовим оператором на причалі № 12.

“Завдяки встановленим перед навантаженням боновим загородженням було локалізовано забруднення, що в свою чергу не дозволило поширитися рослинній олії в акваторії Миколаївського морського порту”, - йдеться у повідомленні.

Для очищення акваторії залучили спеціалізоване судно. Загалом від рослинної олії очищено 3000 м. кв. акваторії.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.