Волинянин створив у Києві футбольний клуб із 10 бразильцями у складі. ВІДЕО

Волинянин створив у Києві футбольний клуб із 10 бразильцями у складі. ВІДЕО
ЮКСА – аматорський футбольний клуб у Києві, який поки в аматорах, але в найближчому майбутньому цілиться на Прем’єр-лігу та єврокубки. Його заснував волинянин Сергій Лесник.

Випуск про клуб опублікували на YouTube-каналі «Бомбардир», пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Футбольний клуб вирізняється тим, що тут грає десять бразильців та двоє африканців, ідея проекту – зміксувати силу духу українців та талант бразильців. Клуб, Наразі ЮКСА розбудовує інфраструктуру, а вже з наступного сезону хоче отримати професійний статус та грати у Другій лізі. Вже зараз за ЮКСУ виступають футболісти, які мають досвід у бразильській Серії А за «Шапекоенсе» та у молодіжній команді «Греміо».

Президент ФК ЮКСА Сергій Лесник розповів, що створення дорослої команди – це як підсумок підготовки дітей, адже в майбутньому вони просто розходилися б по інших клубах, а тепер вихованці бачитимуть перспективу.

«Я люблю футбол, хоча ніколи не грав професійно. Десь в цьому році виходив на заміну, граючи на район. В мене один рік «дюшки» на Волині, адже я родом звідти. Пам’ятаю, як ми грали на снігу та надягали кульки на ноги, ще десь тоді відклалося це змінити, щоб в дітей була можливість грати на нормальних полях. Коли думав про цей проект, то насамперед хотілося дати можливість дітям.

По мірі росту інфраструктури почали бачити необхідність у дорослій команді, аби завершити повний цикл підготовки, щоб діти дивилися на старших і розуміли, що можуть бути в цій команді. Якраз в цей момент з’явився Пабло Буено, який почав цікавитися подальшими планами клубу. Тож ми почали створювати команду на область, адже наших вихованців почали забирати клуби, які мають дорослі команди. Я побачив, що це гра в одні ворота, адже ти виховуєш дітей, а потім просто їх відпускаєш», – розповідає Сергій Лесник.

Волинянин наголошує, що ціль клубу в найближчому майбутньому – грати у Прем’єр-лізі: «Якщо в аматорах наше завдання – обкататися, подивитися один на одного, адаптувати бразильців, то в Другій лізі не буде якихось інших варіантів, окрім перемагати, щоб іти далі. За умовами ПФЛ лише троє іноземців можуть перебувати на полі, тому нам потрібно більше українців. Якщо ця машина буде набирати обертів, то в подальшому буде необхідне фінансування, аби ми не були в Другій лізі багато років. Наша ціль – це не Друга ліга і не Перша ліга, а це Прем’єр-ліга і єврокубки, хоча я ще не можу без посмішки про це говорити. Сьогодні відбувається те, про що я мріяв 15 років. Звучить космічно, але я зроблю все для цього».

Один з ідеологів проекту ЮКСА Пабло Буено каже, що у Бразилії дуже багато футболістів, ринок перенасичений, в Україні більше шансів, до того ж це європейська країна, яка знаходиться у центрі світу.

«Початкова ідея ЮКСИ – створити академію. Наразі ми формуємо структуру, схожої до якої, напевно, нема ніде у світі. Це платформа для талановитих гравців. Я сприймаю Україну як країну можливостей. Футбол тут тільки починається. Якщо ви проаналізуєте чемпіонати Бразилії від A до D, то побачите, що рівень дуже високий. В Бразилії, щоб створити команду, вам знадобиться щонайменше 12 років, аби вийти на топовий рівень. В Україні і п’яти років достатньо. За кілька років команда з Другої ліги може вийти до Ліги чемпіонів. Любов української нації до футболу – теж одна з причин, чому ми тут. В Україні, якщо у тебе є талант, ти можеш реалізувати себе, як професійний гравець. Можна зробити структуру, організувати роботу, знайти необхідні профайли працівників та тренерів. Наша ідея все це зміксувати, зробити такий собі мікс України та Бразилії», – зазначив Пабло Буено.

Бразилець наголошує, що українці сильні духом, а бразильці мають талант, але все це можна поєднати – підвищувати талант міцністю духу і навпаки.

«Якщо нам вдасться це зробити, то це буде грандіозно», – резюмував Пабло Буено.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Типове луцьке жлобство - заробляє на фізичних даних дешевих мігрантів.
Відповісти