Чи дотримуються волиняни карантинних обмежень на ринках, в готелях, ТРЦ та транспорті. ВІДЕО

Чи дотримуються волиняни карантинних обмежень на ринках, в готелях, ТРЦ та транспорті. ВІДЕО
На Волині станом на 16 листопада перевірили майже 23 тисячі різних об'єктів – ринків, готелів, торгово-розважальних центрів – та понад тисячу об'єктів громадського транспорту.

Про це Суспільному повідомила речниця ГУ Нацполіції Волині Ольга Бузулук.

З її слів, з 8 листопада в області правоохоронці оформили 302 адмінматеріали та 27 протоколів за порушення карантинних правил у "червоній" зоні. За перебування в громадських закладах без засобів індивідуального захисту за цей період оштрафували 275 волинян.

16 листопада в Луцьку на дотримання карантинних правил та обмежень перевірили роботу торгово-розважального закладу на проспекті Грушевського. До перевірки долучилися поліцейські, представники Держпродспоживслужби та ОДА.

При вході у розважальний центр облаштували пункт експрес-тестування. Відвідувачі, котрі не мають сертифіката про вакцинацію, мають можливість зробити тест на COVID-19, – зазначив директор торгово-розважального центру Костянтин Магера.

Директорка одного з кафе на території розважального центру Олеся Данів розповіла: у відвідувачів довідки чи сертифікат не перевіряють, проте запитують, чи є необхідні документи та рекомендують зробити тест на коронавірус чи вакцинуватися.

"Має бути сертифікат про вакцинацію чи тест, що не хворий. У гостей їх питаємо. Здебільшого це дитячі дні народження, але в батьків перевіряємо", – розповіла керівниця закладу харчування.

Суспільне поспілкувалося з працівниками та відвідувачами розважального центру та дізналося, чи отримали щеплення проти COVID-19 та як змінилася робота закладів з настанням карантинних обмежень.

Від початку впровадження на Волині "червоної" карантинної зони в області щодня працює 20 мобільних груп поліції, які проводять перевірки, — розповіла речниця ГУ Нацполіції Волині Ольга Бузулук.

Як повідомив начальник управління Головного управління Назар Орел, із 8 листопада фахівці Держпродспоживслужби провели 1 123 моніторингові перевірки, де у 20 % випадках виявили порушення. З його слів, за виявлені порушення до адміністративної відповідальності за порушення карантинних правил у "червоній" зоні до відповідальності притягнули 113 осіб.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка саме стаття закону України про поліцію регламентує перевірку медичних персональних даних поліцією?
Відповісти
Останні новини
Чи дотримуються волиняни карантинних обмежень на ринках, в готелях, ТРЦ та транспорті. ВІДЕО
16 листопад, 2021, 21:35