Благодійники подарували луцькій лікарні атроскопічне обладнання

Благодійники подарували луцькій лікарні атроскопічне обладнання
Благодійники подарували Луцькій міській клінічній лікарні важливе обладнання.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Медичного об'єднання Луцької міської територіальної громади.

Атроскопічне обладнання, необхідне для здійснення малоінвазивних, атроскопічних операцій на колінних, плечових та інших суглобах подарувала медзакладу Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні.

"За допомогою цього обладнання вводиться артроскоп (пристрій у формі трубки з підсвічуванням) у суглобову порожнину через невеличкий прокол і виконується операція, під час таких операцій пацієнт отримує мінімальні пошкодження м'яких тканин. Це істотно полегшує та прискорює післяопераційне відновлення, а також знижує ризик розвитку післяопераційних ускладнень", - розповідає завідувач відділення травматології та ортопедії Тарас Куровець.



"Ми отримали запит від наших представників про те, що лікарня потребує таке обладнання, розглянули його і знайшли можливість придбати. Кошти, а це близько 19 тисяч доларів, пожертвували члени нашоі церкви", - каже Олексій Ткаченко, який представляє гуманітарну службу церкви в Україні.

"Приємно, що у цей скрутний час є люди, які мають можливість вкладати гроші у такі речі, які будуть допомагати та служити людям. Ці люди благословенні Богом і людьми. Я хочу від усього нашого багатотисячного колективу подякувати їм за це, таке необхідне і важливе обладнання. Низький уклін усім, хто доклався до цієі справи, а ми будемо намагатися не підвести і працювати так, щоб повертати усім, хто до нас звертається, здоров‘я і життя", - подякувала генеральний директор Медичного об‘єднання Луцької міської територіальної громади Лариса Духневич.



Зауважують, що до Луцької міської клінічної лікарні цілодобово звертаються люди. Лише за минулі вихідні до приймального відділення
Луцької міської клінічної лікарні звернулося 102 пацієнти, з них госпіталізували - 74, надали амбулаторну допомогу - 28. 26 разів викликали вузьких спеціалістів з дому у позаробочий час.

У травмпункт звернулося 66 травмованих, з них - 10 з переломами. 5 пацієнтів були у стані сильного алкогольного сп’яніння, 2-х покусали тварини. В операційному блоці хірурги виконали 30 оперативних втручань.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.