Білорусь припиняє постачати електроенергію в Україну

Білорусь припиняє постачати електроенергію в Україну
Білорусь перестане постачати електроенергію в Україну. Постачання припиняться вже з завтрашнього дня, 18 листопада.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Белта.

Відзначається, що рішення прийняте в рамках встановленого порядку взаємодії за контрактом, який сторони підписали раніше.

«Можливість подальшого здійснення постачання електроенергії в Україну буде розглядатися білоруською стороною з урахуванням технічних можливостей», – йдеться в повідомленні.

При цьому на сайті Міністерства енергетики Білорусі повідомляється, що 17 листопада автоматично був відключений від мережі перший енергоблок Белаес. Фахівці нібито проводять діагностику та аналіз роботи систем.

26 жовтня 2021 року компанія «Укренерго» провела аукціон з розподілу доступу до міждержавних перетинів електромереж на листопад 2021 року. За результатами аукціону українські компанії викупили можливість постачати електроенергію з Росії в обсязі 2,2 ГВт і з Білорусі – 900 МВт.

2 листопада Україна через дефіцит потужності в енергосистемі запросила аварійну допомогу з енергосистеми Білорусі в обсязі 500 МВт та зі Словаччини через Бурштинський енергоострів в обсязі 100 МВт. Україна тричі за 2021 рік просила аварійні постачання електроенергії.

8 листопада компанія «Беленерго» повідомила про припинення експорту електроенергії до України.

«Беленерго» повідомляє, що з листопада 2021 року постачання електричної енергії в ОЕС України на основі раніше укладених рамкових контрактів не здійснюватиметься. Укладання нових рамкових контрактів також не планується«, – йшлося у листі.

Надалі українські енергетичні експерти зазначили, що згідно з листом компанії «Беленерго», експорт електроенергії буде припинено виключно за рамковими контрактами, водночас як за всіма іншими видами контрактів постачання можуть продовжитися.

11 листопада Україна знову запросила аварійну допомогу з енергосистеми Словаччини обсягом 100 МВт

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А свої атомні по зменшували на самий мінімум, де логіка нашої влади????????
Відповісти