На волинській трасі запрацювала ще одна система зважування транспорту в русі

На волинській трасі запрацювала ще одна система зважування транспорту в русі
На міжнародній автомобільній дорозі М-07 Київ – Ковель – Ягодин (на м.Люблін) встановили систему зважування в русі WiM.

Про це інформують в Службі автомобільних доріг області.

Спершу, аби забезпечити належну рівність, на 200-метровій ділянці автошляху влаштували два шари нового асфальтобетонного покриття, в яке вмонтували датчики для динамічного зважування, також нанесли дорожню розмітку.

Згодом змонтували рамну конструкцію, прикріпили на неї відповідне обладнання, підключились до електричної та телекомунікаційної мереж, провели калібрування системи. Щоб захисти конструкцію від пошкоджень – встановили бар’єрне оцинковане огородження. Наразі цей майданчик WiM працює в тестовому режимі.

Виконавець робіт – ТОВ «СЕА Електротехніка» на замовлення Служби автомобільних доріг у Волинській області.

Довідково:

Система зважування в русі WiM – це розумна система збирання інформації про транспортні засоби, які рухаються автомобільними дорогами: дату та час проїзду, температуру навколишнього повітря та дорожнього покриття, смугу та напрямок руху, швидкість руху та державний номерний знак, габаритні розміри, відстань між осями, загальну масу та її розподіл по осях.

Комплекс WiM функціонує на автошляху М-19 Доманове (на м. Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м. Бухарест) неподалік села Копачівка. На волинських автошляхах державного значення маємо WiM ще поблизу села Заріччя на дорозі Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква.
Така система зважування з’явиться в наступному році біля селища Колки на автошляху Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ, вже оголошено процедуру закупівлі робіт з її влаштування.

Системи зважування в русі WiM допоможуть вберегти волинські шляхи від передчасного руйнування перевантаженими автомобілями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На волинській трасі запрацювала ще одна система зважування транспорту в русі
18 листопад, 2021, 13:17