Горохівські чиновники блокують передачу ФАПів під житло людям, – Луцька райрада. ВІДЕО

Горохівські чиновники блокують передачу ФАПів під житло людям, – Луцька райрада. ВІДЕО
Горохівські посадовці блокують передачу приміщень колишніх ФАПів під житло людям.

Про це в ефірі телеканалу «Аверс» розповів голова Луцької районної ради Олександр Омельчук.

Кілька місяців тому Луцька районна рада спільно із Волинською обласною радою, народним депутатом Вячеславом Рубльовим та Городищенською громадою ініціювали соціальний проєкт передачі приміщень колишніх ФАПів під житло для медиків, освітян, поліцейських, рятувальників тощо.

«Ми спільно започаткували масштабний соціальний проєкт для фахівців, щоб утримати їх в селах, а Горохівська громада своєю жадібністю та діяльністю, яка спрямована на розруху, а не на створення чогось нового, звернулась до суду, який заблокував нам можливість передавати ФАПи як житло для людей», - розповів голова Луцької районної ради Олександр Омельчук.

За заявою Горохівської міської ради Господарський суд Волинської області заборонив Луцькій районній раді, комунальному підприємству «Райтеплобуд» та Городищенській сільській раді вчиняти будь-які дії, пов’язані із відчуженням майна. Зокрема мова йде у тому числі про приміщення колишніх ФАПів, які планувалися передати місцевим мешканцям як житло.

«Але амбіції однієї людини і кількох «смотрящих» з Горохівської громади заблокували цей проект. Згідно рішення Господарського суду накладено арешт на майно, в тому числі на ФАПи. Горохівські посадовці вважають, що це їхнє майно, через що Городищенська громада не може передавати приміщення ФАПів під житло людям, при тому що один ФАП вже мав бути переданий», - сказав в ефірі «Аверсу» Олександр Омельчук.

Нагадаємо, що приміщення ФАПу у селі Зелене вже мала б отримати родина місцевої фельдшерки Оксани Кухарук. Однак через те, що горохівські посадовці блокують соціальну ініціативу районної ради та Городищенської громади, коли відбудеться передача – невідомо.

До слова, Луцька районна рада вже подала апеляційну скаргу до Північно-західного апеляційного господарського суду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А у Рожищах з військкоматом що роблять?
Відповісти
Останні новини
Горохівські чиновники блокують передачу ФАПів під житло людям, – Луцька райрада. ВІДЕО
19 листопад, 2021, 15:46