«Перше вересня» у волинській духовній семінарії. ФОТО

«Перше вересня» у волинській духовній семінарії. ФОТО
У Волинській духовній семінарії розпочався новий навчальний рік.

У понеділок, 2 вересня, у семінарському храмі святих рівноапостольних Мефодія і Кирила був відслужений молебень перед навчанням з нагоди початку нового навчального року у ВДС, - повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ МП.

Богослужіння очолив ректор цього духовного навчального закладу протоієрей Рустик Капауз.

Богослужіння співав хор вихованців ВДС під керівництвом протоієрея Петра Муляра.

«Наша духовна семінарія готова вступити у новий навчальний рік, отож бажаю вам Божого благословення і сил для осягнення нелегких богословських, гуманітарних і прикладних наук. Людину, яка обізнана в певній сфері важко в цій царині обманути. Так і ваші богословські знання, ваш духовний досвід має бути таким, щоб вас ніхто не міг заплутати, по своєму «обманути», адже ви готуєтесь стати священиками», - сказав Рустик Капауз.

Отець Рустик передав вітання від керуючого митрополита Ніфонта, а також зачитав вітальне звернення Голови Учбового Комітету при Священному Синоді УПЦ єпископа Ірпінського Климента.

«Наші духовні школи розпочинають новий навчальний рік. Сподіваюсь, що мудрість викладачів та ентузіазм студентів будуть мати гарні наслідки, і наша Церква отримає гарних нових пастирів - працівників винограднику Христового», - йдеться, зокрема, у вітанні.

До вихованців ВДС звернувся також і почесний ректор цього навчального закладу, професор богослов’я, протоієрей Петро Влодек.

«Приємно бачити, що знову і знову до нашої семінарії приходять молоді люди, які бажають служити Богу і Церкві», - зауважив отець Петро.

Варто зауважити, що ректором ВДС отець Петро Влодек був ректором ВДС у 1962-64 роках перед ії закриттям, а в 1989 році став ректором відновленої Київської духовної семінарії, а на початку 90-х стояв у витоків відновленої Волинської духовної семінарії, ректором якої став у 1992 році.

Секретар ВДС протоієрей Олександр Кондратюк особливо до першокурсників, підкреслив, що поведінка майбутніх пастирів має бути зразковою.

Після молебню викладачів та вихованців ВДС було окроплено свяченою водою і семінаристи зі своїми класними керівниками пішли на перший в цьому навчальному році урок.

«Я радий, що вступив до Волинської духовної семінарії. Мій батько священик, і я з дитинства полюбив храм і духовне життя. І хочу присвятити своє життя служінню Богу і Церкві», - сказав у коментарі прес-службі вихованець І курсу ВДС Ілля Мельничук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щиро вітаю студентів ВДС!
Відповісти
Хочу почути думку волинян-земляків.Рустик Капауз це православний християнин? Там є ще священники з прізвищами Корнега,Сапіга,явно не українські це прізвища.Нам все життя втовкмачують,що Біблія проповідує православ"я,а насправді в Біблії представлені дві релігії:В Старому Заповіті це іудаїзм,бо вся книжка написана про життя іудеїв,а попросту про жидів,а в Новому Заповіті це життя і вчення Іісуса Христа-християнство.Кому вірити?
Відповісти
собі, у себе і у Бога.
Відповісти
Щось це Інтернет-видання занадто часто висвітлює кірюхіну москальську церкву. А як же 1 вересня в УПЦКП? Там не було 1 вересня? Чи яка причина?
Відповісти
Останні новини
«Перше вересня» у волинській духовній семінарії. ФОТО
02 вересень, 2013, 15:35
«Волинь» відбула до Криму
02 вересень, 2013, 15:30