Українських рятувальників підпорядкували Міноборони

Українських рятувальників підпорядкували Міноборони
На Міноборони України поклали функції захисту населення при надзвичайних ситуаціях, воно повністю координуватиме роботу ДСНС.

Віктор Янукович вніс відповідні зміни до положення про Міністерство оборони України, ‒ пише Дзеркало тижня.

Так, згідно з оприлюдненим указом, серед іншого, до переліку основних завдань Міноборони входить «забезпечення формування державної політики у сфері цивільного захисту, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникнення, ліквідації надзвичайних ситуацій, рятувальної справи, гасіння пожеж , пожежної та техногенної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб, профілактики травматизму невиробничого характеру, а також гідрометеорологічної діяльності».

Також Міноборони тепер здійснює нормативно-правове регулювання порядку організації та здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням та виконанням вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту, дозвільно-реєстраційної діяльності, оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення, за діяльністю аварійно-рятувальних служб, а також нормативно-правове регулювання порядку та умов застосування запобіжних заходів.

У зв'язку з цим, положення про Міноборони доповнено пунктами, за якими міністерство повністю спрямовує і координує діяльність Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як відомо, що 24 грудня Янукович своїми указами створив Держслужбу з надзвичайних ситуацій на базі МНС і Держінспекції техногенної безпеки. Пізніше президент заявив , що новостворена Державна служба з надзвичайних ситуацій введена до складу Міністерства оборони України і підпорядкована військовому відомству.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДСНС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У військових залишилось трохи інженерної техніки ,а у пожежників вона взагалі вдсутня , але від зміни доданків сума не міняється.
Відповісти
Скільки вже можна знущатись з пожежної охорони?!!! Скільки її не реформували, починаючи з 2003 року вона так і залишилася пожежною охороною! Вона як валіза без ручки, і нести важко і без неї нікуди...
Відповісти
Останні новини
Українських рятувальників підпорядкували Міноборони
02 вересень, 2013, 15:59
«Волинь» відбула до Криму
02 вересень, 2013, 15:30