Росія готується до нападу на Україну на початку 2022 року, – розвідка

Росія готується до нападу на Україну на початку 2022 року, – розвідка
Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов вважає, що Росія готується до нападу на країну наприкінці січня або початку лютого 2022 року.

В інтерв’ю виданню Military Times він повідомив, що Росія зосередила біля кордонів України понад 92 тис. військовослужбовців.

Буданов припустив, що напад може включати авіаудари, артилерійські і бронетанкові атаки, за якими підуть повітряно-десантні атаки на сході країни, десантні атаки в Одесі і Маріуполі Донецької області і менше вторгнення через сусідню Білорусь.

При цьому він зазначив, що таким атакам передує серія психологічних операцій, які вже проводяться, щоб дестабілізувати Україну і підірвати її здатність захищатися, включаючи протести проти вакцинації від COVID-19 і міграційна криза на кордоні Польщі та Білорусі.

Україна зі свого боку на додаток до допомоги США вишукує додаткові системи протиповітряної, протиракетної і безпілотної захисту, а також пристрої радіоелектронного придушення, включаючи ракетні батареї “Патріот” і протиракетні, артилерійські та мінометні системи.

У п’ятницю новий міністр оборони України Олексій Резніков заявив The Washington Post, що поки точно невідомо, чи прийняв Володимир Путін остаточне рішення про наступ. У той же час Буданов підкреслив, що РФ збільшує кількість військ і озброєння в окупованому Криму і стягує системи балістичних ракет малої дальності “Іскандер” та інше озброєння до кордону.

Глава ГУР також зазначив, що жорсткі погодні умови в січні-лютому ніяк не відвадять росіян від нападу. “Для нас і росіян це не проблема”, — сказав Буданов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Масовий психоз української влади після публікації справи "вагнерівців"! Це просто жах як вони відводять увагу від проблем українців! Такі методи використовує вже не перша влада! Ганьба! За кого ви українців маєте?!
Відповісти
А де ж термінова мобілізація? Такі розвіддані мають статус державної таємниці і розголошенню не підлягають. Або речник недолугий (і його керівництво разом з ним), або ця інформація спеціально для народних мас і виконує вона зовсім іншу функцію.
Відповісти
Шо знову? Заляканим населенням легше маніпулювати. А те що комуналку в наступному році піднімуть до космосу, вже нікого не турбує?
Відповісти