Робота в Польщі: як офіційно працевлаштуватись*

Робота в Польщі: як офіційно працевлаштуватись*
З кожним роком дедалі більше наших громадян їде на заробітки до Польщі. Економічна та політична нестабільність України, маленькі зарплати підштовхують українців шукати додаткових заробітків за кордоном. Чому багато українських трудових мігрантів обирають Польщу? Насамперед це пов'язано з близьким територіальним розташуванням України до Польщі.

Другий важливий момент – це спрощення системи працевлаштування для таких країн як Україна, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова та Росія. Суттєвим позитивним моментом є велика кількість вакансій у Польщі для українських трудових мігрантів. З ними можна ознайомитись за цим посиланням. Тепер кожен українець має право працювати в Польщі, маючи при собі лише біометричний паспорт, але період працевлаштування обмежується терміном 90 днів, після якого працівник зобов'язаний залишити країну і чекати на батьківщині 90 днів, щоб потім знову поїхати на заробітки. Але можна оформити робочу візу D-05, яка дозволяє легально працювати у Польщі протягом 180 днів та плюс 90 днів за біометричним паспортом. Таким чином ви зможете працювати 9 місяців офіційного працевлаштування на рік абсолютно легально.
Дивно, як швидко українці вивчають польську мову та як ефективно використовують цю мову у професійних ситуаціях. Це безперечний плюс для будь-яких працівників, які працевлаштовуються за кордоном.
Як показали соціологічні опитування – польські роботодавці добре ставляться до українських трудових мігрантів, що позитивно впливає на вибір цієї країни під час пошуку роботи серед європейських країн.

Робота в Польщі 2022


Сезонна робота – один зі способів офіційного працевлаштування на території Республіки Польща. Такий вид зайнятості має на увазі під собою трудову діяльність, яка є актуальною протягом певного проміжку часу. Наприклад, сезонна робота у Польщі 2022 – це збір полуниці та інших ягід чи фруктів, який відбувається у певний час.
Аналогічна ситуація пов'язана і з туристичним сезоном – попит на нього у роботодавця доступний лише у відповідний період. Тривалість сезонних робіт заздалегідь визначена та має бути зазначена у візі.
З сезонної роботи найпопулярнішою галуззю є сільське господарство. Їхні точні дати залежать від природних факторів, але вони виглядають приблизно так:

• травень-червень, рекомендовані вакансії - збір полуниці, вишні, смородини, моркви, огірків, помідорів.
• липень-серпень, рекомендовані вакансії малина, чорниця, смородина, сливи, овочі.
• вересень-жовтень, рекомендовані вакансії - збирання яблук і груш, картоплі, овочів.

Такий вид робіт популярний серед українців – адже за короткий термін можна заробити непогані гроші, при цьому не потрібна спеціальна освіта.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.