Помер відомий волинський педагог

 Помер відомий волинський педагог
Перестало битися серце відомого українського вченого-педагога, талановитого волинянина Андрія Нісімчука.

Чоловік помер 31 серпня, ‒ пише Волинська правда.

Нісімчук Андрій Сергійович народився 11 грудня 1941 року в селі Четвертня Маневицького району. Член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор.

Науковий доробок складає понад 210 праць, з них – 12 книг, зокрема «Педагогічні технології», «Сучасні педагогічні технології», «Національно-патріотичне виховання студентів», «Економічна освіта учнів» тощо. Окремі перекладені англійською мовою і є надбанням Конгресу США. Як член-кореспондент Академії педагогічних наук України з 1994 р. виступав на наукових конференціях у Парижі (Франція), Берліні (Німеччина), Варшаві (Польща) з питань сучасної дидактики у вищій школі, що стосуються підготовки бакалаврів, магістрів, докторантів.

Опікувався підготовкою аспірантів та докторантів. Під його керівництвом захищено ряд докторських та десятки кандидатських дисертацій.

Працював деканом факультету педагогіки Луцького педінституту, був проректором Волинського державного університету імені Лесі Українки, проректором з наукової роботи у Луцькому гуманітарному університеті, був головою циклової комісії викладачів шкільної, дошкільної педагогіки, психології та фахових методик в Луцькому педагогічному коледжі, очолював кафедру педагогіки у Кременецькому обласному гуманітарно-педагогічному інституті ім. Тараса Шевченка, керував Інститутом педагогічних технологій (м. Луцьк), який досліджує проблеми дидактики вищої школи на сучасному етапі її ефективного розв’язання. Був головним редактором часопису «Науковий вісник Волинського державного університету. Педагогічні та психологічні науки».

Андрій Нісімчук відійшов у вічність 31 серпня 2013 року. Похований на Турійщині, звідки розпочинав свою педагогічну діяльність.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: смерть
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
человек с большой буквы спи спокойно
Відповісти
http://www.volynnews.com/news/society/pomer_volynskyy_pedahoh_andriy_nisimchuk/

так де поховали ? !
Журналісти ! Ну Хоча б про ТАКУ ЛЮДИНУ ! могли би вияснити? Про кого ще ????? Про чікатіл ?
Відповісти