У «жовтих» зонах теж потрібні будуть сертифікати про вакцинацію для роботи

У «жовтих» зонах теж потрібні будуть сертифікати про вакцинацію для роботи
Кабінет міністрів робить жорсткішими обмеження у жовтій зоні епідемічної небезпеки, вимагаючи від працівників та клієнтів установ і закладів для продовження функціонування сертифікат про вакцинацію або свіжий негативний ПЛР-тест, або ж довідку про одужання.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 24 листопада, пише Українська правда.

Також уряд вирішив скоротити термін дії «жовтих» COVID-сертифікатів про вакцинацію однією дозою — зі 120 до 30 днів.

«Змінено термін дії «жовтого» COVID-сертифікату, який підтверджував проведення принаймні одного щеплення. Він становитиме 30 днів, раніше він був дійсним 120 днів», — зазначив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

Уряд прагне також посилити правила перевірки таких сертифікатів. Їх повинні перевіряти не лише візуально, але й сканувати QR-код. За неналежну перевірку COVID-сертифікатів планують запровадити штрафи у розмірі 34—170 тисяч гривень.

У жовтому рівні епідемічної небезпеки громадські заклади, заклади кукльтури, спортазли, ресторани тощо можуть працювати за умови вакцинації всього персоналу принаймні однією дозою або наявності негативного тесту чи сертифікату про одужання.

Це ж правило стосується і прийому відвідувачів: останні повинні бути вакциновані принаймні однією дозою або мати сертифікат про одужання чи негативний тест.

Раніше сертифікат про вакцинацію – зелений або жовтий – вимагалися лише у червоній зоні епіднебезпеки.

МОЗ запропонував такі зміни, бо в Європі фіксуються нові спалахи Covid-19 – і Україні, попри покращення епідемічної ситуації потрібно "готуватися до можливого повторного зростання випадків Covid", пояснив Ляшко.

Зміни внесено до постанови Кабміну про карантин №1236.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не світила медицини, не медичні дослідження, а уряд скоротив термін дії антитіл від першої дози. Це все, що треба знати про вакцинацію.
Відповісти
Хто такий уряд, щоб вирішувати медичні питання??!! Вони там зовсім втратили здоровий глузд, і тепер будуть вирішувати питання здоров'я людей???!!!
Відповісти
Це вже далеко не медицина. Це довбаний ФАШИЗМ. Ідіоти, які все це приймають, рубають гілку,на якій сидять і зрозуміють це занадто пізно. Далі буде військовий стан, "конфіскація" по закону 4142, евакуація в спецтабори - "зелені зони", з яких дорога буде тільки одна.
Відповісти
Останні новини
У «жовтих» зонах теж потрібні будуть сертифікати про вакцинацію для роботи
24 листопад, 2021, 14:15