В Україні подорожчають овочі борщового набору

В Україні подорожчають овочі борщового набору
В Україні до кінця цього року овочі борщового набору подорожчають на 20-30%. Таку думку висловив виконавчий директор “Економічної дискусійного клубу” Олег Пендзин в коментарі журналісту УНН.

“Ріст цін буде на борщовий набір. У нас, як правило, між літніми та зимовими цінами різниця у 40-50%. Тому я думаю, що до кінця цього року на 20-30% борщовий набір виросте у вартості”, — розповів Пендзин.

За його словами, дорожчати будуть найбільш дешеві продукти, тому що вони наразі мають підвищений попит серед українців.

“З 1 грудня ми отримаємо плюс 500 грн до мінімальної заробітної плати. Роботодавець не з власної кишені буде підвищувати. Тому все це ляже в ціну товару. З одного боку, ми будемо мати підвищення попиту, а з іншого - збільшення видатків на виробництво. Тому грудень буде місяцем росту цін. Перед святами у нас, як правило, з’являється ажіотажний попит, особливо на продовольчу групу”, — зазначив Пендзин.

Споживчі ціни у жовтні цього року в Україні зросли на 10,9% у річному вимірі (проти жовтня минулого року), впавши нижче показника в 11% місяцем раніше.

На споживчому ринку в жовтні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,1% (у річному вимірі подорожчання на 13,6%). Найбільше (на 10,6%) у жовтні подорожчали овочі. На 4,0-1,1% за місяць зросли ціни на сало, хліб, молоко та молочні продукти, масло, продукти переробки зернових, м’ясо та м’ясопродукти, яйця. Водночас на 6,6-1,6% подешевшали фрукти, цукор, соняшникова олія.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.