На Волині реанімують тепличні господарства

На Волині реанімують тепличні господарства
Першим кроком до відновлення на Волині колись потужного тепличного господарства стало будівництво комплексу парників у сільськогосподарському товаристві імені Лесі Українки Ковельського району.

Як повідомляє служба інформації ВОДТРК, скляні та обтягнені поліетиленовою плівкою теплиці зможуть забезпечити свіжими огірками, помідорами, зеленою цибулею та редискою мешканців міст і містечок області.

За словами начальника головного управління агропромислового розвитку ОДА Юрія Горбенка, зараз немає такого потужного тепличного господарства, як було раніше. Тому сьогодні виникла потреба будівництва сучасних тепличних господарств.

«Заради справедливості варто сказати, що зараз в Україні активно розбудовуються тепличні господарства. Щоправда, наші землі під теплицями використовують здебільшого іноземці: голландці, ізраїльтяни та китайці. Українці ж призабули технологію вирощування овочів. А щоб вдосконалити тепличні технології матеріалів зараз – вдосталь», - каже чиновник.

Поки що перехідною ланкою до будівництва тепличного господарства є зведення низки овочевих сховищ. Їх будують переважно фермери Волині, які активно вирощують свіжу городину. Скажімо, торік було зведено п’ять овочесховищ.

«Сучасні тепличні технології дозволяють вирощувати овочі і взимку. І це, на думку спеціалістів, значно рентабельніше, ніж зберігати вирощене влітку», - вважають фахівці-аграрники.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: село
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Для початку на Волині загубили тепличний комбінат у Підгацях. Хай там "реанімують", одні труби лишилися. І стільки років - мовчок. Ніби й нема під Луцьком тепличного комбінату, ніби це привид. Що з цього приводу скаже Горбенко?
Відповісти