Почесних громадян Волині визначили під крики «Ганьба!». ДОПОВНЕНО

Почесних громадян Волині визначили під крики «Ганьба!». ДОПОВНЕНО
Митрополит Ніфонт та нардеп декількох каденцій волинянка Катерина Ващук, яка наразі є членом Партії Регіонів, стали почесними громадянами Волині.

Таке рішення прийняла більшість депутатів Волинської облради під час 2-ого пленарного засідання 20-ої сесії облради 3 вересня.

Під час обговорення кандидатур виникла дискусія. Так, депутат облради Валентина Блінова зазначила, що у разі, якщо звання почесного громадянина присвоїти нардепу Катерині Ващук, то це створить прецедент, «небачений для нашої громади».

Мовляв, про це можна говорити, зважаючи на те, що картка Катерини Ващук «проголосувала», коли у ВР приймали мовний закон Ківалова-Колісніченка.

«Є багато інших людей, які є моральним авторитетами для волинян», - зазначила Блінова.

Так, одним із претендентів на звання «почесного» депутат назвала волинського письменника і журналіста Володимира Лиса. Депутат Олександр Свирида, своєю чергою, зауважив, що йому не соромно за жодну з кандидатур.

«Я гордий, що буду голосувати за таких людей», - додав він.
Свирида зазначив, що його хвилював факт голосування за мовний закон під час розгляду кандидатури Катерини Ващук.

«Але в її позиції відображено те, що вона категорично проти», - зауважив він. Мовляв, проголосували її карткою, яку Ващук необачно віддала колегам. Тож, Олександр Свирида впевнений, що це – лише «маленька плямка» на діяльності Катерини Ващук, яка постійно відстоювала права українських селян.

Окрім того, Свирида запропонував подумати про присвоєння звання почесного громадянина Волині очільнику Волинської єпархії УПЦ КП владиці Михаїлу та першому керманичу області в роки незалежності України Володимиру Блаженчуку.

У відповідь на це Володимир Войтович зазначив, що підстав для того, аби не розглянути запропоновані кандидатури наступного року, немає.

Ігор Гузь погодився із позицією Валентини Блінової. Мовляв, Володимир Лис – «достойніша людина, яких ще треба пошукати».

А от щодо висуненням на звання Катерини Ващук зазначив, що нардеп «голосувала за знищення української мови», і можна хоч тисячу разів відкараскуватися, що голосувала лише її картка, але її голос - зарахований.

«Запропонувавши ці кандидатури, ви не помилилися», - своєю чергою зазначив депутат Борис Загрева.

Мовляв, знає він Катерину Ващук давно, і вона дійсно багато зробила для Волині. «Не знаю жодної людини, кому вона б відмовила, хто прохав у неї допомоги», - додав Загрева.

А от депутат Сергій Слабенко закликав колег «максимально толерантно» підійти до голосування і прийняти зважене рішення.

Обранець громади Олександр Пирожик вважає, що питання взагалі треба зняти з порядку денного і не «знівельовувати» поняття присвоєння звання почесного громадянина Волині, віддаючи його політикам.

«Завтра Адам Мартинюк скаже: а що, я менше заслужив? І Палиця закидає грошима не лише Луцьк, але й Волинь і скаже: я теж хочу претендувати на звання», - додав Пирожик.

Загалом же багато депутатів висловлювали свої пропозиції: голосувати «за» чи «проти» запропонованих кандидатур.

Під час обговорення представники фракції ВО «Батьківщина» пропонували взагалі оголосити перерву. У відповідь на це голова облради Володимир Войтович зазначив, що після обговорення це й зроблять.

Утім, коли дійшла черга до голосування за пропозиції до проекту рішення, то відразу ж після цього без оголошення перерви голова облради оголосив про голосування проекту рішення «за основу і в цілому».

Представники фракції ВО «Батьківщина» почали обурюватися цим і просити оголошення перерви, як і обіцяли.

Проте Володимир Войтович зазначив, що під час голосування перерви не призначають. У відповідь на це Ігор Гузь викрикнув, що це - порушення регламенту.

І під крики Ігоря Гузя: «Ганьба!» за Катерину Ващук та владику Ніфонта проголосували 43 із присутніх депутатів, чим і прийняли рішення про присвоєння їм звання почесних громадян Волині.

О 13:30 Ігор Гузь опублікував у Facebook роздруківку з результатами голосування.

"Свого часу саме Ващук проголосувала за антиукраїнський та злочинний Закон України "Про засади державної мовної політики".

Ганьба тай годі! Список депутатів додається!", - прокоментував він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А Гусь як завжди: "А Баба-Яга проти"!:)))
Відповісти
Більшість БЮТівців - продажні шкури. Той же Свирида, який колись був в Блоці ЗаЄдУ, тепер бютівець а завтра палківець. Ганьба!
Відповісти
Мені здається що час Батьківщини вичерпаний час збирати каміння((
Відповісти
Тепер у фракціях батьківщини панує повний безлад та хаос немає місцевого лідера який взявби все в свої руки і ті райони які голосують разом із регіоналами ось така погода нині на волинських теренах(((
Відповісти
Каті почесний громадянин! В нормальних країнах таких садять на нари!!! Боря вже так в одне місце лізе що тіки пятки стирчать!
Відповісти
Ще би Саганюку з Володимира щось присвоїли б, а то плакати буде що Каті дали цяцьку ,а йому ні.
Відповісти
На наступні вибри місця Батьківщини займе Свобода ну і Удар 3 місця матиме. І дайте мені почесного громадянина я сміттячко в урну викидаю і неголосую проти Української мови як Ващущка!
Відповісти
Ооооо дожилися! На черзі Мартинюку Адамчику а там Йосі Сталіну, Жанні горохівській, і Галі з села Гуменце! Гнати ту наволоч начолі з Борююю!
Відповісти
І що тепер, треба бронзовий бюст ставити? Депутатів взагалі треба заклеймити позором за таку політику, що наша держава в legs знаходиться.А вонище й почесних роздають, критини.
Відповісти
Волиська"батьківщина" засралась по самі вуха. А ти ГУЗЬ, замість того щоб кричати подивись хто з тобою разом у фракції!!! Кошельник і Столяр. П....ц!
Відповісти
а про папуасів чо не пишеш.з ними порівнюй.катя тоді -ого-го,женщина камсамолка.
Відповісти
Пирожик діло сказав. Навіщо обирати Почесного громадянина Волині серед "найдепутатєйших" депутатів облради? На Волині є достойні прості трудівники - виробничники, будівельники, фермери, також спортсмени, музиканти, актори, кіномитці, художники...
Відповісти
Останні новини
Почесних громадян Волині визначили під крики «Ганьба!». ДОПОВНЕНО
03 вересень, 2013, 13:51