Волинянам обіцяють створити 1,4 тисячі місць в дитсадках

Волинянам обіцяють створити 1,4 тисячі місць в дитсадках
До кінця 2013 року у дитячих садках Волині з'явиться 1,4 тисячі додаткових місць, - каже начальник обласного управління освіти Олександр Хомич.

"У який спосіб їх створюватимемо? Звісно, насамперед покладаємо сподівання на новобудови... Наприклад, лише торік відкрито сім дитсадків, три з яких — новозбудовані. Ще три відновлено, а шість переведено з короткотривалого на повний режим роботи", - розповів він Волині-новій.

За словами чиновника, у 2013-му відкрили дитсадки у Маневицькому районі, Ківерцівському, ще 14 об’єктів — у роботі.

"Заплановано й перепрофілювання соціальних об’єктів під ДНЗ. Нині вже маємо розбивку по кожній території, кожному населеному пункту. І надалі створюватимемо навчально–виховні комплекси "школа-садок". Тобто щойно вивільняється класна кімната, її капітально ремонтують і передають, як правило, для різновікових груп. Щоправда, з денним перебуванням, однак це вже дошкільне відділення", - зауважив Хомич.

Щодо перепрофілювання, то й далі реконструюватимуть окремі приміщення, наприклад, колишні колгоспні контори.

"Або сільська рада віддає своє приміщення дитсадочку і переходить до іншого. Тобто ми плануємо максимально використовувати можливості тієї матеріальної бази, що є як в освіті, так і загалом у соціальній сфері села, селища, міста. Цього та наступного року обласна влада планує створити до двох тисяч місць у дитсадках, задля чого буде відкрито ще 12 навчально–виховних комплексів. Електронний запис до дитсадків, що його з червня вже практикують у Луцьку, до кінця року запровадять і в містах обласного підпорядкування, а відтак — у більшості міст та селищ Волині", - розповів посадовець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянам обіцяють створити 1,4 тисячі місць в дитсадках
03 вересень, 2013, 13:42