Власників земельних паїв обклали новим податком: суми немалі

Власників земельних паїв обклали новим податком: суми немалі
Верховна рада України прийняла закон, який зобов’язує всіх українців, у власності яких є земельні паї, сплачувати мінімальний податок у 1,5 тис. грн з кожного гектара. Це передбачено новим "ресурсним" законом, який нардепи прийняли 30 листопада. Він набере чинності вже з 1 січня 2022 року, якщо президент його підпише.

Про це йдеться у документі, розміщеному на сайті парламенту.

Податки доведеться платити і тоді, коли ділянка розташована в межах міста, адже фактично це вважається городом. Якщо розмір цього городу становить 0,5 га (50 соток), власникам доведеться платити фіксований податок.

Слід зазначити, що сплачувати податок доведеться навіть у тому випадку, коли людина вирощує на цій земельній ділянці продукцію виключно для власного споживання і не продає її на ринку.

Щодо сільськогосподарських земельних ділянок, які розташовані за межами населених пунктів - власники паїв повинні будуть платити не менше мінімальної суми податку, що складає приблизно 1,5 тис. грн з 1 гектара.

Передбачається, що такі зміни ніяк не вплинуть на великі агрохолдинги, оскільки вони де-юре не є власниками землі. Від нововведень постраждають виключно невеликі фермери та селяни, що мають землю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Буряк по 5 еуро наше майбутне?
Відповісти
Волинські селяни мають знати що вся депутатська група «За майбутнє» на чолі з Палицею проголосувала за цей Закон тому що у самих Слуг Зеленського голосів не вистачало. До речі цим Законом #5600 посилюється тотальний тиск на малий бізнес і ФОПи
Відповісти
Давно пора. Цей закон виведе з тіні землі , і «чорних фермерів» які обробляють чужі паї і не сплачують ПДФО іта військового збору. Усі мають працювати чесно!
Відповісти
За майбахи,вони такі.Все "для людей"і собі нічого.Коли вже згинуть,або...
Відповісти
Мы така як то кажуть інертна масса, шо нам все одно. Ми просто не можем зрозуміти шо робити з цього приводу. Чи то радіти, чи то не? Чи мо вже в Польшу на ягоду, чи то шо коеться?
Відповісти
цеє хай куркулі платят за землю бідним мусово десь гроші брати Володимир Олександрович за простий народ проти олігархів пєць вайцманів
Відповісти