Ретро-авто Куби. ФОТО

Ретро-авто Куби. ФОТО
Половину кубинського автопарку, займають ретро-автомобілі. Втім, яскраві кольори, які люблять кубинці, певною мірою компенсують старовину автомобілів.

Не так давно багаторічну заборону на торгівлю автомобілями на Кубі було нарешті знято. Згідно з новим законом, рядові кубинці отримали можливість купувати або продавати автомобілі без дозволу влади, ‒ пише Gazeta.ua.

Заборона на комерційні угоди з автомобілями була введена на Кубі після революції ‒ у 1959 році. У результаті імпорт нових авто на Кубу майже припинився. Невеликі партії машин поставлялися сюди тільки з Радянського Союзу та інших країн соцблоку. Причому це були переважно вантажівки або спецтехніка.

У результаті політики Фіделя Кастро Куба перетворилася на справжній музей антикварних автомобілів. Деякі туристи приїжджають сюди спеціально для того, щоб подивитися на автокласику, познімати або навіть придбати собі який-небудь автораритет.

Ліквідація заборони на операції з автомобілями стала продовження політики нового глави держави Рауля Кастро, спрямованої на лібералізацію всіх сфер життя громадян. Крім машин кубинцям також дозволили купувати і продавати квартири, комп'ютери та інші речі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.