У Луцьку вчили користуватися законом Про доступ до публічної інформації

У Луцьку вчили користуватися законом Про доступ до публічної інформації
Cемінар «Організація доступу до публічної інформації в органі влади» відбувся у Луцьку 16 лютого.

Учасниками заходу стали понад 40 державних службовців, представників органів місцевого самоврядування, журналістів, громадських діячів, експертів Волинської області, - повідомили організатори.

Тренерами семінару стали Ігор Розкладай (Інститут медіа права), Вікторія Сюмар (Інститут Масової Інформації), Віктор Таран (Центр політичних студій та аналітики), Іванна Фединчук (Центр громадської адвокатури).

Закон України «Про доступ до публічної інформації» було ухвалено Верховною Радою України 13 січня 2010 року. Чинності він набрав 9 травня 2011 року. Його метою стало забезпечення прозорості і відкритості суб’єктів владних повноважень та створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації.

Однак практика засвідчила, що у своїй щоденній професійній діяльності посадовці, громадські діячі, журналісти стикаються з рядом проблем, запитань та непорозумінь, пов’язаних з цим Законом, - пояснюють організатори.

Тож тренери надали експертну допомогу представникам органів місцевого самоврядування з питань впровадження Закону України «Про доступ до публічної інформації», а також ознайомили із основними аспектами реалізації Закону журналістів та представників громадськості.

Було презентовано три навчальні блоки: законодавство про доступ до публічної інформації в Україні; організація роботи із запитами на доступ до публічної інформації; організація оприлюднення інформації органом влади.

Директор Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран ознайомив присутніх із результатами моніторингу відкритості органів місцевої влади щодо виконання органом влади Закону «Про доступ до публічної інформації», який здійснювався експертами Центру в рамках Партнерства Новий Громадянин. За результатами моніторингу, Волинська облдержадміністрація та Луцька міська рада зайняли 2 місце по Україні.

За підсумками тренінгу учасники отримали методичні рекомендації експертів щодо організації доступу до публічної інформації в органі влади, розроблені громадськими експертами в рамках спільного проекту РЄ-ЕС та погоджені з Держкомтелерадіо; надзвичайно корисні практичні навики застосування закону; усі відповіді на свої запитання щодо реалізації Закону від громадських експертів.
Також учасники семінару отримали сертифікати.

Довідка

Семінар відбувся в рамках проекту «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі», що реалізовується Центром політичних студій та аналітики за підтримки Ради Європи та Європейського Союзу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку вчили користуватися законом Про доступ до публічної інформації
17 лютий, 2012, 12:54