Як луцький регіонал порушував виборче законодавство. ВІДЕО

Як луцький регіонал порушував виборче законодавство. ВІДЕО
Голова комісії виборчої дільниці № 19024, що на проспекті Грушевського у Луцьку, Віктор Артюхов грубо порушував виборче законодавство під час проміжних виборів депутата в Луцьку міську раду.

Відео, на якому зафіксований такий факт, зʼявилося в мережі.

Так, як стверджує довірена особа кандидата Василя Токарського Михайло Шелеп, у день голосування Віктору Артюхову набридла постійна увага спостерігачів, журналістів та довірених осіб, і він вирішив їх провчити.

«Раптово посеред процесу голосування, що, нагадаю, відбувається безперервно, голова ДВК розпочав засідання комісії та запропонував прийняти рішення про позбавлення права присутності в приміщенні для голосування довіреної особи кандидата в депутати Токарського В.В. Члени дільничної комісії розгубилися, в результаті навіть «дружні» до голови представники технічних кандидатів не підтримали пропозицію регіонала. Необхідної кількості голосів питання не набрало і голова комісії сів на своє місце. Все це відбувалось о 17:05 і було знято на відео», ‒ зазначає Шелеп.

Таким чином, за інформацією довіреної особи, мало місце грубе порушення закону, адже під час процесу голосування на виборчій дільниці дільнична виборча комісія не має права проводити своє засідання та приймати будь-які рішення.

«Тобто, ініційований головою ДВК розгляд питання про позбавлення права присутності довіреної особи був протиправним. Про це офіційним спостерігачем було складено акт про порушення закону про вибори», ‒ резюмує Шелеп.



ЧИТАТИ СТАТТЮ: ЗАКОН І ВИБОРИ: ІСТОРІЯ ОДНОГО ПОРУШНИКА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як луцький регіонал порушував виборче законодавство. ВІДЕО
03 вересень, 2013, 15:47