Через санкції ЄС Білорусь грозить приєднанням до Росії

Через санкції ЄС Білорусь грозить приєднанням до Росії
У Білорусі обурені введенням чергового пакету санкцій. В МЗС країни навіть пригрозили, що такі дії можуть вилитись у втрату державності та остаточно відвернути Білорусь від Євросоюзу.

Про це повідомив в інтерв'ю міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей. Урядовець звинуватив у ситуації Захід, - пише Канал24.

"Білорусь ризикує втратити державність, якщо санкційний тиск триватиме. Хоча ми зробимо все, щоб такого не сталося. А Європейський союз назавжди втратить Білорусь. І я думаю, що це абсолютно не на користь Європи", – сказав Макей.

Глава МЗС переконує, що європейські партнери вбирають інформацію в односторонньому порядку. Санкції Макей назвав "кроками, спрямованими на руйнування суверенітету та незалежності Білорусі".

Макей звинуватив європейських дипломатів у порушення принципів
Ба більше, він запевняє, що дипломатія зараз відійшла у небуття. Мовляв, каже Макей, деякі європейські колеги бояться займатись істинною дипломатією.

"Сьогодні звучать інформаційні гармати, економічні залпи гармат, але, дякувати Богу, ще не доходить до військових, справжніх артилерійських залпів. Сподіватимемося, не дійде до цього. Але те, що зараз робить європейська дипломатія, абсолютно далеко від нормальної, традиційної дипломатії", – розповів Макей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Риторика когось нагадує)) таракан ніколи при житті не відмовиться бути президентом, він хворий на владу, тому ніякого приєднання не буде
Відповісти