Кабмін заборонив парковки на тротуарах

Кабмін заборонив парковки на тротуарах
Уряд заборонив обладнання суб’єктами господарювання місць для паркування на тротуарах та проїзній частині автомобільних доріг.

Відповідні зміни до Правил паркування транспортних засобів внесені Кабінетом міністрів постановою від 14.08.2013 № 583, ‒ пише Тиждень.ua.

«Ця заборона, звичайно, не стосується операторів-суб’єктів господарювання, які здійснюють обладнання і утримання майданчиків для паркування», ‒ зазначають у Деркомпідприємництві.

У відомстві додали, що операторам заборонено передавати майданчики для паркування на тротуарах та проїзній частині автомобільних доріг у користування іншим суб’єктам господарювання.

«Очікується, що внесені зміни дозволять залишити в минулому конфліктні ситуації, що виникали між суб’єктами господарювання та водіями, яким забороняють користуватися вільними місцями для паркування в зонах відпочинку та громадських місцях», ‒ наголосили у Держкомпідприємництві.

Як відомо, 2 липня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про правила паркування транспорту та встановлення відповідальності за порушення правил паркування. Законопроект пропонує ввести адміністративну відповідальність за порушення правил паркування. Зокрема, у випадку, якщо водії не платять за паркування на майданчиках, призначених для платного паркування, вони повинні заплатити штраф від 8 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Кабмін заборонив парковки на тротуарах
03 вересень, 2013, 18:43