У зриві сесії винні губернатор і голова Волиньради, ‒ «Свобода»

У зриві сесії винні губернатор і голова Волиньради, ‒ «Свобода»
У «Свободі» стверджують, що відповідальність за зрив пленарного засідання Волинської облради лежить на її кишеньковому голові Володимирі Войтовичу та голові Волинської ОДА Борису Клімчуку.

Вони намагаються знехтувати законними вимогами опозиційних депутатів дотримуватися норм регламенту, ‒ повідомляють у прес-службі ВО «Свобода».

Як ідеться в заяві, 3 вересня 2013 року у сесійній залі Волинської облради відбулася наруга над званням «Почесний громадянин Волині».

«Прагнучи догодити нардепу-«регіоналу» Катерині Ващук, одному з депутатів, яка несе персональну відповідальність за зраду української мови і віддано служить режиму Януковича, Володимир Войтович із цинічним порушенням регламенту проштовхнув проект рішення про присвоєння їй звання, несумісного із його змістом. Володимир Войтович цинічно знехтував законним правом фракції взяти перерву для узгодження позиції перед голосуванням за проект рішення, включений в порядок денний», ‒ стверджують в партії.

Проте, як переконують свободівці, «на цьому наруга над законом не закінчилася». «Борис Клімчук руками свого покірного «зброєносця» Володимира Войтовича «проштовхнув» на посаду ректора Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти (ВІППО) Петра Олешка – «тушку» і перебіжчика з «Батьківщини», який отримав її як винагороду за зраду. Підтримання цієї кандидатури відбулося на фоні грубих маніпуляцій з депутатськими картками та втручанням у систему голосування», ‒ зазначають у партії.

У «Свободі» обурені, що замість того, щоб вирішувати проблему аварійної школи у селі Осівці Камінь-Каширського району, де вже четвертий день зірвано навчально-вихований процес, «прорегіональна бригада» займається політично вмотивованим призначенням на високі посади своїх депутатів».

4 вересня фракція ВО «Свобода» вимагала переголосувати питання про призначення Петра Олешка ректором ВІППО, а також внести зміни до регламенту, які б унеможливили голосування картками відсутніх у сесійній залі депутатів. «Проте голова обласної ради, виконуючи волю «губернатора» Бориса Клімчука та очолюваної ним «прорегіональної» більшості, відмовився ставити ці пропозиції на голосування», ‒ переконують у партії.

«Безпорадність та «ляльковість лакея» Партії регіонів Володимира Войтовича на посаді голови Волинської обласної ради цілком очевидна і робить діяльність обласної ради контрпродуктивною, знецінює сутність місцевого самоврядування. Фракція ВО «Свобода» у Волинській облраді переконана, що такі методи роботи і прийняття рішень з порушенням норм регламенту та фальсифікація результатів голосування завдають непоправного удару по Волинській облраді, паралізуючи роботу найвищого представницького органу краю, та принижують Волинську громаду», ‒ йдеться в повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто вср...ся - "Свобода"!:)))
Відповісти
Ні вср...ся Борис Петрович, і то ганебно.
Відповісти
100%, ГАНЬБА Борисе Петровичу
Відповісти
А мені ту Свободу аж шкода стало. Мало того що з них всі сміються то ще й гляньте на них ((((
Відповісти
Так їх рідних, так! Але вони є, а ти лишишся ексом назавжди!
Відповісти
Але це не надовго!:)
Відповісти
Єдина СВОБОДА,яка задає тон як працювати обласній раді.Всі остальні гімно з болотом перемішане.МОЛОДЦІ!Вимагайте, Войтовича посадити в зал і обрати достойного або саморозпуск ради,тоді і бородатий притихне.А шавки,які вище провищали на адресу СВОБОДИ,скоро завиєте шакалами.
Відповісти
а де вся опозиція?Свобода набирає бали, це очевидно.Хоч хтось думає за людей, а не тільки за свої кармани і крісла
Відповісти
Останні новини
У зриві сесії винні губернатор і голова Волиньради, ‒ «Свобода»
04 вересень, 2013, 13:05
Дощі в Україні ‒ до 8 вересня
04 вересень, 2013, 12:49