Волинський нардеп похвалив регіоналів, які не підкорилися Чечетову

Волинський нардеп похвалив регіоналів, які не підкорилися Чечетову
Народний депутат України Степан Івахів каже, що його здивували нардепи-регіонали.

Частина членів фракції Партії регіонів не прислухалася до "диригента" Михайла Чечетова (на фото) і підтримали законопроект, що полегшує життя людей, які доглядають за дітьми-інвалідами.

Про це Степан Івахів написав у Facebook.

"Останніми законопроектами на вчора (3 вересня, - ред.) були дві соціальних законодавчі ініціативи від депутата Сушкевича (член ВО "Батьківщина" Валерій Сушкевич, - ред). Це законопроекти №1095 та №2059.

Перший законопроект стосувався проблеми соціального забезпечення людей, що доглядають за дітьми-інвалідами. Проблема дітей-інвалідів є однією з найболючіших проблем в Україні, яку держава воліє не помічати. Тобто всі розуміють, що вона є, але ані чиновники, ані депутати не бажають глибоко вникати в це питання. Бо там суцільний біль! Важка щодення праця, щоденна боротьба за виживання. Там вже сліз навіть немає, бо всі вони давно виплакані… І тому всі можновладці воліють відгородитися від таких людей мізерними подачками, які й допомогою важко назвати", - пояснює народний депутат з Волині.

"До мене постійно приходять батьки хворих дітей і запитують – скільки над ними ще будуть знущатися? Чому факт працевлаштування одного з батьків позбавляє допомоги на опіку за хворою дитиною? Це що, якщо батько знайшов роботу, то дитина вже не інвалід? Звідки така хвора логіка? Так не має бути! І законопроект 1095 мав вирішити цю проблему. Я був переконаний, що депутати підтримають цей законопроект", - додав він.

Як стверджує Івахів, після помаху руки Чечетова регіонали не проголосували за.

"Причому було помітно, що більшості депутатів було, ну може, і не соромно, але точно не комфортно за таке голосування", - зауважує обранець народу.

І лише промова Ганни Герман, продовжує Івахів, змусила регіоналів під час повторного голосування підтримати законопроект.

"Законопроект повернули на голосування і, як би Чечетов не махав руками, 345 народних депутатів ухвалили законопроект 1095. Це була реальна перемога людяності над партійною дисципліною. На жаль, буває це дуже рідко", - пише нардеп.

"Шкода, що цієї людяності не вистачило на другий законопроект 2059, який стосувався перерахунку пенсій для осіб, звільнених з військової служби, якого не було здійснено з вини Пенсійного фонду. Законопроект не підтримали, але хоча б повернули на доопрацювання. Отже, ще не все втрачено", - додав Івахів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Івахів
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та не вже... І навіть Стьопа не з Чечетовим... Я нап'юсь...
Відповісти
Стьопа наявність грошей не є ознакою інтелекту і великого розуму
Відповісти
Івахів, ваш коментар зовсім недолугий, бо не такий ви вже і "незалежний"! Може Чечетов всього лиш переплутав якою рукою і як махати! За такі соціальні закони треба голосувати не за помахом руки Чечетова, а думаючи головою ОСОБИСТО. А це означає, що необхідно добре вивчати економічні можливості бюджету в підтримку таких законів з тим, щоб вони не стали лише законом для популістів, а чітко виконувались для зацікавлених в ньому громадян!
Відповісти
Останні новини
Волинський нардеп похвалив регіоналів, які не підкорилися Чечетову
04 вересень, 2013, 16:30