ПЦУ може скасувати або послабити піст на Новий рік

ПЦУ може скасувати або послабити піст на Новий рік
ПЦУ планує скасувати або значно послабити піст на Новий рік, що важливо для тих віруючих, які святкують Різдво 7 січня, а не 25 грудня.

Про це розповів голова ПЦУ Епіфаній в інтерв'ю Радіо Свобода.

«До певної міри є порушення поста. І ми навіть обговорювали, у деяких помісних православних церквах є традиція, що на ці два дні, на 31 грудня та на 1 січня, Церква може послабити піст або взагалі скасувати на два дні», - пояснив голова ПЦУ.

Епіфаній сказав, що скасування чи ослаблення посту має бути соборним загальним рішенням. Але це рішення буде тимчасовим.

«Поки що ми не перейдемо на новоюліанський календар, Епі послабити піст, щоб не було порушення. Тому що є зустріч Нового року, хоча це й не головне, багато хто не святкує цей день, але це справді проблема», - додав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таке враження, що ПЦУ створена, щоб знищити православ’я. Недаремно вона підпорядкована ісламському Стамбулу. Щось тут не чисте.
Відповісти
До Атеїста. Всі помісні Поавославні Церкви підпорядковуються головному Вселенському Патріарху, який є в Стамбулі. І Москва теж, просто забули про це.
Відповісти
Кацапська МП -це секта .
Відповісти
Церкви підпорядковані Богу, а Константинопольський партріарх один з чотирьох, який належить ло вселенських патріархів, як називають "перший серед рівних"
Відповісти
Що завгодно. Вона просто не справжня.
Відповісти