Винаходи Google, які назавжди змінили інтернет

Винаходи Google, які назавжди змінили інтернет
Компанія Google 4 вересня 2013 року неофіційно відзначає своє 15-річчя.

В 1998 році два студенти Стенфордського університету Сергій Брін та Ларрі Пейдж зареєстрували свою компанію під назвою Google. Сам сайт Google.com був зареєстрований через два тижні ‒ 15 вересня. Але чомусь засновники найбільшого пошуковика світу вважають Днем народження Google саме 27 вересня, ‒ пише ТСН.

За ці 15 років Google встиг перетворитися в ІТ-гіганта та змінити світ в буквальному сенсі слова

Пошуковик Google

Найпопулярніший пошуковик у світі, Google змінив розуміння інтернету назавжди. У багатьох користувачів сьогодні вихід в інтернет розпочинається саме з цієї пошукової системи. Спочатку пошукова система Google називалася BackRub в 1996 році. Лише після реєстрації компанії, пошукову систему перейменували в Google.

Gmail
До появи поштового сервісу Gmail, монополію на електронну пошту тримали Yahoo та Hotmail. Google Earth

Безкоштовний сервіс Google Earth дозволив подорожувати світом, не залишаючи своєї кімнати. Вперше, будь-який користувач інтернету міг заглянути в будь-який куточок планети, використовуючи простий компʼютер або навіть смартфон.

Youtube

У 2006 році Google купив найбільший сайт обміну відео в інтернеті, який пропонував безкоштовне завантаження відеоконтенту і його публікацію.

Google+
Google вирішила боротися з монополістом серед соціальних мереж ‒ Facebook. Тому компанія випустила свою власну соціальну мережу.

Google Chrome

У 2008 році Google, на основі Chromium, випустив браузер, який похитнув лідерські позиції FireFox та Internet Explorer. Сьогодні Google Chrome є, якщо не кращим, то одним з кращих браузерів в світі.

Android

Цю мобільну операційну систему купили ще в 2005 році, щоб стати конкурентом популярної тоді Windows Mobile. Однак, коли Apple iOS набрала обертів і майже стала монополістом ринку мобільних операційних систем, Google почала активне доопрацювання своєї ОС Android, перша версія якої вийшла в 2008 році. Сьогодні Android та iOS є найбільш популярними мобільними операційними системами.

Зазначимо, спочатку Сергій Брін та Ларрі Пейдж хотіли дати своїй компанії назву Гугол, яка означає одиницю зі 100 нулями. Однак англійською вони написали це слово неправильно: «Google» замість «Googol».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Винаходи Google, які назавжди змінили інтернет
04 вересень, 2013, 19:01