ООН дала гроші для змерзлих українців, особливо бомжів

ООН дала гроші для змерзлих українців, особливо бомжів
Організація Об'єднаних Націй виділила 100 тисяч доларів на допомогу українцям, які страждають від морозів, особливо людям без постійного місця проживання.

Про це інформує ТСН.

Допомога в рамках термінового грошового гранту ООН виділена на прохання Міністерства соціальної політики і Товариства Червоного хреста України. Гроші, за задумом ООН, будуть спрямовані на покриття видатків на їжу та іншу допомогу жертвам морозів.

Представництво ООН зазначає, що Україна більше за всіх постраждала від низьких температур серед країн Європи. Щодня в 3 486 пунктах обігріву отримують допомогу близько 10 тисяч осіб.

Крім того, представництво ООН наголошує, що за даними Міністерства охорони здоров'я 112 осіб загинули від переохолодження і понад 5 тисяч звернулися за медичною допомогою через обмороження.

Нагадаємо, 6 лютого міністерство надзвичайних ситуацій повідомило, що з 27 січня 135 осіб загинули й близько 2 тисяч було госпіталізовано через переохолодження і обмороження.

Однак пізніше міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога оголосив, що вирішив перевірити цю статистику, оскільки засумнівався у прямому зв'язку між цими смертями і морозами.

Відтоді зведена статистика за загальною кількістю загиблих в Україні від переохолодження не оприлюднюється.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: мороз
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ООН дала гроші для змерзлих українців, особливо бомжів
17 лютий, 2012, 16:35