Луцький парк завалили сміттям. ФОТО

Луцький парк завалили сміттям. ФОТО
Парк, розташований у 40-му мікрорайоні Луцька, перетворили у сміттєзвалище.

«Зелена» територія, яка більше відома лучанам як «меланжевий», просто «загниває» від залишків відходів. За футбольним полем неможливо пройти й 5-ти метрів, щоб не побачити «гори» сміття, ‒ пише Слово Волині.

За словами першого заступника луцького міського голови Святослава Кравчука, цю територію не можна назвати «парком» або «сквером». «Меланжевий немає відповідного статусу. Тому прибирати його, на сьогодні, ми не можемо», ‒ розповів Кравчук.

За його словами, міська рада протягом 2 років активно працює над виділенням територій, яким можна було би надати статус «скверу» або «парку». В майбутньому такий статус не дає можливості розділяти частини парку для будівництва різних об’єктів.

«Раніше це була природна захисна зона. Тут розташовувалися найбільші промислові підприємства Луцька. А цей «парк» захищав житловий масив 40-ого та 33-ого районів Луцька», ‒ повідомив перший заступник.

Святослав Кравчук зазначив, що до Нового року на сесії міськради буде винесене рішення щодо «меланжевого» та чітко визначать його межі. «Думаю, це буде сквер. Тоді наведемо там лад. Нині у Луцьку подібні сквери розташовані на вулиці Львівській, Відродження та біля гімназії № 21», ‒ розповів Кравчук.

За словами першого заступника, потрібно віддати належне університету «Україна», ЖКГ № 11 та іншим підприємствам і навчальним закладам, які періодично проводять толоки на Меланжевому.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люди- свині. Шо поробиш...
Відповісти
Коли проводилась акція "Зробимо Луцьк чистим", то за цілий день прибирання ми не встигли прибрати і половину того сміття що було. Там потрібно організовувати окреме прибирання для цього парку. Також я важаю що в Луцьку не вистачає смітників та держоргану, який контролював їх.
Відповісти
Як я мрію, щоб настав той час, щоб було як в Америці- люди лягають в парку на чистий газон, розкладають пікнік, відпочивають і все скрізь прибрано та цивілізовано...Еееех...
Відповісти
І на що тільки дивиться міська влада разом з екологічною інспекцією, коли в такому невеликому місті і невеликому парку лад не можуть навести
Відповісти
Худоба, куди нам в європу, засралися по самі вуха. Бидло вчить дітей своїх такому "порядку", ті сприймають як норму поведінки, дебілізм...
Відповісти
а що ви хотіли, 40-ий йопта))
Відповісти
Доки є люди "свині", доти порядку не буде. Потрібно людям змінюватись із "свинячої подоби".Засранці... самі сруть собі під ноги... про яку чистоту можна говорити. А можливо якби в нашому місті люди мали роботу і достойну зарплатню, то б і до чистоти було б не байдуже... Хтозна...
Відповісти