Самогубство на території храму: подробиці

Самогубство на території храму: подробиці
Першокурсник регентського училища, який покінчив життя самогубством на території Свято-Успенського собору у Володимирі-Волинському, був родом із Рівненщини.

Нагадаємо, трагедія сталася у ніч на 28 листопада.

У навчальному закладі розповіли, що 18-річний Леонід мав замкнутий характер. Був стриманий, мовчазний, майже не спілкувався з ровесниками.

Крім навчання, багато часу у нього забирало спілкування на сайтах знайомств. Однокурсники бачили Леоніда в навушниках кожної вільної хвилини, навіть коли прокидалися серед ночі. Зрідка він міг обмовитися: мовляв, познайомився з киянкою чи луганчанкою.

Останній тиждень хлопець хворів. Занять не відвідував.

Настоятель училища отець Олексій Никитюк щодня заходив в учнівську спальню, навідував недужого, та той здебільшого вдень спав. Піти до лікаря чи поїхати додому – відмовлявся.

У суботу однокурсники спробували підняти Леоніда з ліжка.

«Сьогодні у владики день народження. Хоч на службу Божу сходи». «Я вже завтра піду», – відповів.

Але й наступного дня Леонід продовжував лежати на ліжку, сказав тільки, що вже у понеділок піде на заняття.

Пізно ввечері зайшов у навчальний корпус, приліг на дивані у коридорі, перекинувся кількома словами з черговим, який якраз домивав підлогу. Відтак той пішов мити їдальню, залишивши хлопця самого.

Наближалася північ, черговий зібрався зачиняти корпус. Гукнув Льоню, щоб виходив, але того на дивані вже не було. Знизав плечима, пішов на вулицю.

За відчиненими дверима раптом, каже, підкосилися ноги: на турніку в петлі висів Леонід.

«У цю ніч я втратив кілька років життя. Що сталося, чому, з якої причини – ніхто не знає, – коментує трагічну подію настоятель регентського училища отець Олексій Никитюк. – Де й мотузку таку товсту взяв?.. Учні в одну ніч подорослішали, хвилююся за їхній внутрішній стан. Закликав їх гуртуватися, триматися разом і насамперед берегти батьків. Набираючи студентів, тепер пильніше придивлятимемося до їхнього психічного здоров’я, душевного стану».

Леонід до того чотири роки прислуговував у храмі рідного села Великий Житин Рівненської області. Мати дуже тішилася, коли він вирішив вступити до регентського училища, адже випускники гарантовано стають семінаристами.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Самогубство на території храму: подробиці
01 грудень, 2011, 11:33