Будні Турійської районної лікарні. ФОТО

Будні Турійської районної лікарні. ФОТО
Цього року в Турійській центральній районні лікарні відкрили оновлене хірургічне відділення, а торік закрили пологове відділення.

«Днями поставили 2 нових апарати ЕКГ (електрокардіографії), кошти на які були виділені з обласного бюджету», - цитує директора лікарні Петра Мельничука Слово Волині.

Та без втрат не обійшлося. У лікарні закрили пологовий будинок.

«У 2012 році ми закрили пологовий будинок. Причина – усього 9 пологів на рік. А отже, втрачається кваліфікація працівників», - повідомив лікар.

Тепер турійчанки їздять народжувати до Ковеля. А приміщення пологового обладнали під реанімацію та зробили жіночу консультацію. Тут стоїть електронний реєстр вагітності та фаза штучного дихання. Окрім цього, є мала операційна на випадок екстрених пологів.

У лікарні сучасно обладнані палати для інвалідів Великої Вітчизняної Війни. За словами головного лікаря, у планах зробити такі кімнати й у інших відділеннях. Та рентген-обладнання старе і постійно ламається.

«Часті ремонти не допомагають. А у нас єдина в області флюротека. Архів зберігається ще з 1988 року», - зазначив головний лікар.

Щоб зекономити кошти на опалення у Турійській лікарні реконструювали котельню.

«Ми переробили котел спеціально для спалювання твердопаливної сировини. Від газу ми не відмовилися. Коли морози – вмикаємо газовий котел. Загалом «голубого» палива ми використовуємо тільки 30%», - розповів головний лікар.

У інфекційному відділенні на фініші ремонт. Проте коштів не вистачає, хоча саме приміщення невелике. У разі епідемії тут можна розмістити максимум 50 ліжок для хворих.

Медзаклад у всьому намагається бути автономним: лікарня – на незалежній електриці. В операційних – автономні акумулятори.

«У моїх планах ще зробити ігровий майданчик. Бо поряд дитяче відділення, а дітки змушені бігати по цьому «полі», - поділився Петро Мельничук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чого-це головний лікар не згадав людей, що допомагають йому у всіх тих процесах? Все: "... у моїх планах, я планую..." Все Я да Я - не соромно?!
Відповісти
Останні новини
Будні Турійської районної лікарні. ФОТО
05 вересень, 2013, 15:57