Українських водіїв штрафуватимуть за літню гуму взимку

Українських водіїв штрафуватимуть за літню гуму взимку
Міністерство внутрішніх справ планує змінити правила дорожнього руху в Україні. Відтак, у проєкті постанови Кабміну йдеться про штрафи за літні шини взимку, а також нові правила щодо ввімкнених фар.

Відповідний проєкт постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Правил дорожнього руху" оприлюднено на офіційному сайті МВС України, - пише ТСН.

Згідно з проєктом постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Правил дорожнього руху" вже скоро з українців можуть стягувати штрафи за рух авто на літніх шинах взимку.

"Забороняється експлуатація транспортних засобів згідно із законодавством при наявності таких технічних несправностей і невідповідності наступним вимогам: з 1 жовтня по 31 березня на транспортний засіб встановлені літні шини", — йдеться в документі.

Наразі дійсною є вимога про те, що на слизькій дорозі рекомендується використовувати шини, відповідні стану проїжджої частини. МВС збирається її скасувати.

Крім того, водіїв автомобілів з механічною коробкою перемикання передач планують зобов'язати їхати на авто з постійно ввімкненими денними ходовим вогнями, а в разі їх відсутності — ближнім світлом фар.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.