У лікарні на Волині помер іноземець: поліція розслідує можливу халатність медиків

У лікарні на Волині помер іноземець: поліція розслідує можливу халатність медиків
У Ківерцях поліція розслідує ймовірне неналежне виконання професійних обов'язків медиками місцевої лікарні щодо надання допомоги громадянину Народної Республіки Бангладеш. Чоловік помер трохи менше 2 років тому. Згодом справу закрили, але тепер знову відкрили через нові факти.

Про це йдеться в ухвалі Ківерцівського районного суду.

Із документу відомо, що 29 грудня 2021 року до слідчого судді Ківерцівського районного суду Волинської області звернувся старший слідчий ВП № 1 (м. Ківерці) Луцького районного управління поліції з клопотанням про продовження строку досудового розслідування у цій справі.

Своє клопотання слідчий обґрунтовує тим, що чоловіка з Бангладеш, який утримувався у Волинському пункті тимчасового перебування іноземців, «швидкою» доставили у реанімацію лікарні в Ківерцях. Згодом з реанімації його перевели на стаціонарне лікування в терапевтичне відділення, у якому він помер.

Поставлений іноземцеві діагноз – цироз печінки невиясненої етіології, ст. декомпенсації. Гепатоцелюлярна недостатність ІІ ст. та портальна гіпертензія ІІ-ІІІ ст. Спленомегалія. Асцит.

Утім, медики лікарні не повідомили про смерть іноземця у поліцію, як того вимагає відповідний наказ.

Це, вважають у поліції, може свідчити про можливе бажання приховати неналежні дії медичних працівників, які призвели до тяжких наслідків, а саме смерті людини.

У поліції відкрили кримінальну справу, яку через два місяці закрили «у зв`язку з відсутністю складу злочину». Однак, через рік – у березні 2021 року – постанову про закриття провадження скасували як незаконну у зв`язку з непроведенням усіх необхідних слідчих дій та передчасністю прийнятого рішення.

«Наразі органом досудового розслідування зібрано достатньо доказів, які дають підстави вважати, що має місце факт вчинення кримінального правопорушення», - йдеться в ухвалі суду. Тож, слідство просить суд продовжити термін досудового розслідування.

Суд задовольнив клопотання й дозволив продовжити досудове розслідування на пів року – до 1 липня 2022 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.