Волиняни спиваються, ‒ головний лікар наркодиспансеру

Волиняни спиваються, ‒ головний лікар наркодиспансеру
Головний лікар Волинського обласного наркологічного диспансеру Ігор Шкаровецький каже, що наразі відбувається страшна алкоголізація населення.

Він стверджує, що ситуація набагато гірша, аніж 29 років тому, ‒ пише Волинська правда з посиланням на інтервʼю лікаря Волинській газеті.


«Зараз спиваються молоді люди, – розповідає медик. – До нас поступають пацієнти віком 25-26 років. Раніше, за Радянського Союзу, я таких хворих бачив тільки після 30-40 років алкоголізації. Коли прийшов на інтернатуру, то за рік побачив тільки два випадки «білої гарячки», а зараз по п’ять, по десять таких в одному відділенні лежать. 25-річні хлопці вже, умовно кажучи, – без мізків…То не люди, а овочі. З серйозними діагнозами, галюцинаціями, коли вони вже не можуть реально оцінити ситуацію…Пояснюється це все, по-перше, масовою алкоголізацією. По-друге, неякісною продукцією. Коли на селі люди пили самогон, то не було такого. А зараз – спирти невідомого походження».

Також Ігор Шкаровецький наголосив, що на Волині потрібно розвивати службу, яку він очолює, адже в установі бракує ліжок. «За статистикою можна легко побачити, що забезпеченість ліжками на Волині ‒ вдвічі нижча, ніж по Україні. У нас – 0, 7, по Україні – 1, 4 (на 10 тисяч населення)», – сказав він.

«Люди не доліковуються. Бо мінімальний термін лікування повинен становити 14 днів, у нас – 8,5. Маємо 27, 8% повторної госпіталізації. Ми не беремо таких, котрі ногами ходять, умовно кажучи. Цим опікується амбулаторна служба. У нас – лише алкогольні психози, інші важкі стани», – заявив медик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров’я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мені потрібна довідка що я алкоголік
Відповісти
Останні новини
Волиняни спиваються, ‒ головний лікар наркодиспансеру
05 вересень, 2013, 19:04