З волинян незаконно збирають гроші. Прокуратура каже, що безсила. ДОКУМЕНТ

З волинян незаконно збирають гроші. Прокуратура каже, що безсила. ДОКУМЕНТ
На Волині незаконно вимагають гроші за довідку про місце проживання для жителів прикордонних районів, яку видає управління Державної міграційної служби.

Прокуратура Луцького району винних не може знайти, - пише Четверта влада.

Про це порталу стало відомо із відповіді виконувача обов’язків прокурора Луцького району, яку прокуратура надала волинянці Світлані. Раніше жінка розповіла порталу про факт незаконного вимагання грошей.

Працівники прокуратури Волинської області, куди звернулась героїня матеріалу, скерували скаргу до прокуратури Луцького району, аби там перевірили створення перешкод при виготовленні довідок про місце проживання. У районній прокуратурі довго готували відповідь на скаргу жінки і навіть нав’язливо запрошували її на особисту зустріч, аби детальніше вивчити цю справу.

Однак, відповідь правоохоронців здивувала громадянку – вони не знайшли винних у вимаганні незаконних коштів з громадян. Знайшли й причину свого "безсилля".

Виявилося, що в одному приміщенні за адресою: м. Луцьк, вул. Шевченка, 17, розташований Луцький районний сектор УДМС України та адресно-довідковий відділ УДМС України у Волинській області, який підпорядкований Управлінню ДМС у Волинській області. А відтак прокуратура встановила, що до компетенції Луцького районного сектору не входить видача довідок про місце реєстрації громадян. А такі довідки видає саме Управління Державної міграційної служби у Волинській області, яке не піднаглядне прокуратурі Луцького району.



Як не дивно, але у відповіді прокуратури жодним словом не згадано про проблему, з якою волинянка зверталась до правоохоронців.

Тож, про незаконне вимагання грошей за довідку прокурори промовчали. Світлана разом із журналістами порталу шукатиме справедливості у Генеральній прокуратурі України, куди скерує скаргу на незаконне вимагання грошей за видачу довідки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гроші за довідку про про місце проживання
Відповісти
ага, а ще там (ДМС) при оформленні закордонного паспорту беруть 50 грн. за довідку про несудимість, мотивуючи це тим, що таку довідку видадуть лише їм і так простіше для громадянина. Насправді таку довідку можна отримати в МВС у Волинській області за значно нижчі гроші, і ще одне - таку довідку вправі отримати тільки громадянин України.
Відповісти
довідка про відсутність судимості видається БЕЗКОШТОВНО!!!
Відповісти
Останні новини
Восени у Луцьк приїде «ВВ»
06 вересень, 2013, 10:39
З волинян незаконно збирають гроші. Прокуратура каже, що безсила. ДОКУМЕНТ
06 вересень, 2013, 10:13