У Ковелі зросте вартість проїзду у громадському транспорті

У Ковелі зросте вартість проїзду у громадському транспорті
У сесійній залі Ковельської міської ради відбулися громадські слухання з обговорення проєкту рішення виконавчого комітету щодо підвищення вартості проїзду у міському транспорті.

Про це інформують у Ковельраді.

У зібранні взяли участь працівники виконавчого комітету, перевізники, ковельчани.

Варто нагадати, що востаннє тарифи переглядались у січні 2019 р. (рішення виконавчого комітету від 10.01.2019 року №34).

Торік до міського голови Ігоря Чайки звернулись підприємці з проханням їх переглянути та встановити вартість проїзду для дорослого населення у розмірі семи гривень, для студентів – п’яти і школярів – чотирьох гривень.

За словами начальника управління економічного розвитку та торгівлі, орденоносця Юрія Кондратовича, збільшення ціни на квиток є економічною необхідністю і є кілька причин для прийняття такого рішення. Зокрема, подорожчали запчастини, паливно-мастильні матеріали, зросла мінімальна зарплата. Крім того, з 2019 року, коли встановлювались тарифи, значно зменшився пасажиропотік. Середня кількість перевезених людей за день одним транспортним засобом у 2018 році становила 400 чоловік.

Розпорядженням міського голови була створена робоча група, яка вивчала ситуацію на сьогодні. За її даними, у 2021 році одним рейсом скористалось лише 299 пасажирів.

Свою позицію з цього питання також висловив перший заступник міського голови, лучанин Тарас Яковлев. На його думку, на сьогодні це навіть не підняття тарифу, а приведення його у відповідність до собівартості. Втім, потрібно все одно думати над тим, як осучаснити рухомий склад і дати можливість ковельчанам та гостям міста їздити в комфортних автобусах.

Після обговорення присутні одноголосно підтримали проєкт рішення. У ньому, зокрема йдеться: встановити тарифи на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в розмір 7 грн – для дорослого населення; 4 грн – студентів вищих, професійно-технічних навчальних закладів та учнів загальноосвітніх шкіл.

Далі це питання буде розглянуто на засіданні виконавчого комітету, яке відбудеться 13 січня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі зросте вартість проїзду у громадському транспорті
10 січень, 2022, 14:42