Лучани хочуть, аби влада навела лад з незаконними парканами у місті

Лучани хочуть, аби влада навела лад з незаконними парканами у місті
У Луцьку містяни просять владу провести інвентаризацію всіх огорож, воріт та грат і, якщо такі об'єкти не мають відповідних дозвільних документів, демонтувати їх.

Таку ініціативу сьогодні, 13 січня, зареєстрував лучанин Вікор Смолярчук на сайті місцевих ініціатив.

«Останніми роками, в різних мікрорайонах Луцька, суб'єктами у сфері благоустрою населеного пункту, самовільно було встановлено низку парканів, воріт, грат, які унеможливлюють піший прохід та автомобільний доїзд до зупинок, магазинів, закладів харчування, побутового обслуговування, соціальної сфери, лікувальних установ",- пише Вікор Смолярчук.

Також автор петиції каже, що бувають випадки, коли до багатоквартирних будинків не може доїхати спецтехніка: пожежні автомобілі, карети невідкладної екстренної медицини, сміттєзбирачі.
А відповідно до Закону України "Про благоустрій населених пунктів" огорожі, ворота, грати належать до малих архітектурних форм. А на встановлення їх , відповідно до правил благоустрою міста Луцька, повинен бути дозвіл виданий в установленому порядку.

«Враховуючи зазначене, просимо Луцького міського голову Ігоря Поліщука та членів виконавчого комітету Луцької міської ради, доручити відповідним службам міста провести інвентаризацію всіх огорож, воріт та грат, встановлених без відповідних дозволів і здійснити їх демонтаж в порядку, визначеному чинним законодавством", - йдеться у тексті петиції.

Аби її розглянула влада міста, потрібно, щоб за неї проголосувало не менше 300 людей. До кінця збору підписів залишилось 14 днів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розпочати із самісінького центру, а саме з шалману БАР11. Чому майже повністю загороджено тротуар? Коли звідти виходять на перекур, то неможливо пройти між залізним парканом і припаркованими авто. Оренда в публічній кадастровій карті не значиться, отже самовільне захоплення земельної ділянки загального користування, причому комунальної власності... Аууу активісти і доблесні органи!
Відповісти
Не дивно, що самоврядовані громадяни починають відгороджувати свою зону відповідальності. Асоціюється ця петиція із нещодавньою подією, яка є всього лише імунною реакцією на санкціонований сепаратизм світового й місцевого масштабу. Під красивим словом "лібертаріанство" владу в державах і на місцях отримують різноманітні популісти, зокрема носії ідей тотального невтручання. Громадяни, робіть як хочете, самоорганізовуйтесь, а ми, влада, для цього вас децентралізуємо. Громадяни, робіть як хочете, а ми, влада, для цього закриємо ЖКП, а ви відкриєте десятки своїх маленьких ЖКП й отримаєте проблему малої кількості компетентних людей в під'їзді для дублюванням усіх функцій ЖКП, які ми, влада, могли тримати в тонусі на крайняк за рахунок більших податків, але ми не вникаємо і не втручаємось і вам спокійніше, ми не чіпаємо вас своїми державними руками. Громадяни, робіть як хочете, ми не втручаємось і не тиснемо податковим навантаженням, але прилеглі території тримайте в чистоті, бо прийде муніципал і випише припис вашому ОСББ... Ах так, громадяни, десь там на периферії є горбаті тротуари, якими ви не ходите, а користуєтесь проїжджою частиною, можете бути спокійні, туди ми не втрутимось, відосіки на Волі виходять ефектніші
Відповісти
Чинним законодавством...то може озвучте,яким,статті,пункти,а ми перевіримо.Дозвіл,виданий ким?На підставі яких законодавчих актів?Як казала Грета-бла-бла-бла...
Відповісти
А без 300 підписів влада - не влада? Чи ще піджопника дати щоб заворушились?
Відповісти
І перевірте чи в податковій законно обмежувач візду на стоянку поставили ато такі розумні! землю комунальну захопили, податки не платять!!!!
Відповісти